VAŽNA POBEDA: Srbija raspucana protiv Luksemburga

Srbija – Luksemburg 4:1 (2:0)

Mitrović 22′, 35′, Šeno 81′(ag), Milenković 90+6 – Tili 77′

Srbija: Rajković, Milenković, Nastasić (od 84 ‘ Veljković), Pavlović, Lazović (od 70′ Vlahović), Lukić (od 70′ Radonjić), Gudelj, Kostić, Tadić (od 90+1 Maksimović), Milinković – Savić, Mitrović (od 83’ Jović)

Luksemburg: Morls, Jens, Šano (od 89′ Devil), Mahmutović (od 46′ Tili), Karlson, Martins, Bareiro, Sinani, Til (od 90+1 Sančes), Pinto, Rodriges

Fudbalska reprezentacija Srbije, savladala je Luksemburg, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. I na ovom meču, istakao se Aleksandar Mitrović sa dva pogotka. Srbija, ni na ovom duelu, nije uspela da sačuva svoju mrežu, ali je načinila važan korak, ka obezbeđivanju, makar drugog mesta u grupi.

Prvu polušansu, imala je reprezentacija Srbije, kada je, u 3. minutu, Lazović centrirao, ali je lopta prešla gol aut liniju. Pokušao je kasnije, Dušan Tadić, da lobuje golmana, ali, bio je neprecizan. Srbija je silovito krenula od starta i vrši pritisak na gol Luksemburga. Pokušavaju naši, ali se gostujuća ekipa dobro brani.

Imao je šansu, Aleksandar Mitrović, u 15. minutu, ali je sviran ofsajd. Meč, za sada obeležava, igra sa dosta faulova i pokušaji Srbije, da otvore protivnika. Imali su Orlovi, šansu u 19. minutu, ali je šut Tadića, odbranio Morls.

Srbija je došla u vođstvo u 22. minutu, kada je Aleksandar Mitrović, iskoristio odličnu asistenciju Sergeja Milinković – Savića. Time je krunisana napadačka igra naše reprezentacije. Mitrović je mogao da postigne i drugi gol u 29. minutu, ali je, nakon centaršuta Tadića, njegov udarac, zaustavio golman Luksemburga.

U 31. minutu, imao je Luksemburg šansu, Rajković je boksovao loptu, ali je kasnije, dosuđena ofsajd pozicija. Srbija duplira vođstvo u 35. minutu, i ponovo je strelac Mitrović, nakon sjajnog prodora Filipa Kostića, po levoj strani.

Srpski golgeter se, nekoliko minuta kasnije, sudario sa golmanom Luksemburga, i ukazana mu je lekarska pomoć. Kasnije, u 43. minutu, Dušan Tadić je, dobio žuti karton, zbog prekršaja. Luksemburžani su, tek u nadoknadi prvog poluvremena, zapretili, ali su naši reprezentativci, otklonili opasnost.

Odmah na startu, drugog poluvremena, Luksemburg je imao priliku da smanji rezultat, ali je naša odbrana dobro intervenisala, nakon šuta Olivijea Tila. Uzvratila je Srbija, u 49. minutu, ali je, igrač Luksemburga, izbacio loptu u korner, nakon centaršuta Lazovića. Potom je Srbija nastavila u istom ritmu, kao i u prvom poluvremenu, ređaju se napadi ispred gola gostiju.

Probao je Kostić u 57. minutu, ali mu golman brani šut. Srbija nastavlja sa pritiskom, ali ostaje, i dalje, 2:0, za naš tim. Pokušavali su igrači Luksemburga, da smanje rezultat, što su i uspeli u 77. minutu, preko Olivijea Tilija. Loše smo odigrali u odbrani, što je omogućilo Rodrigesu da uposli svog saigrača, koji je sjajno šutirao, sa ivice šesnaesterca.

Probala je Srbija da uzvrati, ali su Mitrović i Vlahović, propustili dobre šanse. Mogao je i Sergej Milinković Savić, da se upiše u strelce, ali nije uspeo. Međutim, Srbija je uspela da postigne i treći gol u 81. minutu. Iskoristili su naši igrači, grešku Luksemburžana u odbrani. Centrirao je, zatim, Nemanja Radonjić, a šut je uputio Mitrović, na odbijenu loptu, naleteo je igrač Luksemburga, i ubacio je u svoju mrežu.

Nakon trećeg gola, pokušavala je i dalje, naša selekcija, pa su, tek u nadoknadi vremena, preko Nikole Milenkovića, postigli četvrti pogodak. Nakon ovog kola, Srbija i Portugal, dele prvo mesto, sa 10 bodova, ali ostalo je, još utakmica do kraja.

Naredni meč, selekcija Srbije, igra protiv Republike Irske, u utorak, od 20:45 u Dablinu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE