ĐOKOVIĆ JE SPREMAN: Igrati protiv Amerikanca na domaćem tlu je uvek veliki izazov

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, sinoć je, pobedom nad Keijem Nišikorijem, obezbedio plasman u osminu finala US Opena.

Od istorije, i “Kalendarskog slema”, dele ga još četiri pobede.

Prva naredna prepreka na tom putu, mu je Amerikanac Dženson Bruksbi, koji je priredio iznenađenje i izbacio 25. tenisera sveta Aslana Karaceva.

Đoković je komentarisao svoj meč sa Japancem:

Iznenadio me je svojom igrom u prvom setu, igrao je veoma brzo, veoma agresivno, I bilo mi je potrebno malo vremena da se prilagodim toj brzini loptice sa njegove strane. Igrali smo puno puta, znao sam šta me očekuje, ali moram da priznam da sam se (ne)prijatno iznenadio njegovom igrom. Morao da se snalazim, jer u prvom setu nisam baš najbolje osećao loptu – i on je to koristio. Ali, ovakav meč je uvek dobrodošao, pogotovo u prvom delu turnira, jer na taj način nekako i uđeš zvanično “u turnir” i probiješ fizički i psihički taj led. rekao je on.

Potom je pričao i o narednom rivalu:

Bruksbi meni nije toliko poznat igrač, tek se probija u profesionalnom svetu – ali je napravio neke zapažene rezultate na turnirima uoči US Opena. Naravno, igrati protiv Amerikanca na domaćem tlu je uvek veliki izazov. Moja supruga Jelena je došla juče, i bilo je lepo videti je u loži – jer je ona meni uvek velika podrška. Deca su ostala kod kuće, tako da sada i mi možemo da imamo malo našeg privatnog vremena, kada nemam mečeve i obaveze. – zaključuje Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nikola Jokić postavio novi rekord NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić postavio je novi rekord NBA lige. Reprezentativac Srbije je postao prvi košarkaš u NBA koji je...

POVEZANE OBJAVE