ĐOKOVIĆ POSLE NIŠIKORIJA: Na slemovima sam stvarno konstantan

Prvi teniser sveta, Novak Đoković, savladao je Keija Nišikorija, i plasirao se u osminu finala US Opena.

Naredni rival, u pohodu na “Kalendarski slem”, mu je domaći igrač, Dženson Bruksbi.

Srbin, koji ima 24 uzastopne grend slem pobede, govorio je o želji da postane vlasnik, sva četiri najveća turnira u jednoj sezoni.

Ne bih bio sasvim iskren kada bih rekao da ne mislim ili ne verujem ili vizualizujem da mogu da osvijim svaki grend slem na kom igram. Nisam iznenađen kad uzmem slem i velike turnire jer to je uvek cilj. Imam jasnu sliku u glavi i činim sve što mogu da se dokopam grend slema. Imao sam stvarno sreće da imam mnogo uspeha, imam 20 titula, ali mnogo polufinala i fibala. Na slemovima sam stvarno konstantan. Teško je izabrati omiljeni. Kada sam kao dete odrastao u Srbiji, Vimbldon je uvek bio san koji me je inspirisao da uzmem reket u ruke. Ipak, najveće zadovoljstvo bilo mi je kada sam osvojio sva četiri turnira zaredom i kada sam 2016. osvojio Rolan Garos. – rekao je on.

On je odgovorio i na pitanje, po čemu bi voleo da ga ljudi pamte:

Volim da filozofiram kad pričam o ovome, ali voleo bih da moji savremenici, kolege igrači i koleginice igračice, pamte me kao nekog ko je ostavio srce na terenu i ko je inspirisao igrače da budu bolji i da više veruju u sebe i napreduju. – zaključuje Đoković.

On će, meč osmine finala, igrati u ponedeljak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BILI NADOMAK KAPITALNOG BREJKA: Gostuje Zvezda, SC pušta karte u prodaju

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su Studentski centar u prvom meču četvrtfinala ABA lige. Nisu do trijumfa došli lako, već...

POVEZANE OBJAVE