Kovač odmarao najbolje, Srbija savladala Portugaliju

U četvrtom meču na Evropskom prvenstvu Srbija je savladala Portugal 3:1 u setovima . Selektor Slobodan Kovač izveo je kombinovani sastav i odmarao je najbolje igrače, ali i sa druge strane Portugal je čuvao najbolje igrače za odlučujući duel protiv Grčke.

Prvi set je od starta počeo u ritmu Srbije. portugalija je bila u priključku do 16:13, kada je posle jednog čelendža sudija dodelio poen Portugalcima. To je poprilično iznerviralo srpske reprezentativce, koji su od tog trenutka vezali 6 poena, a set su završili u svoju korist 25:15.

Drugi set je počeo u sličnom ritmu, a Srbija je počela da se odlepljuje posle 115. osvojenog poena, i u laganom ritmu je održavala prednost od 3-4 poena prednosti, za konačni 25:21.

Treći set je bio bez premca najuzbudljiviji. Portugal je od starta pokazao da ne želi da bude tek tako očišćen sa terena i da želi da osvoji bar set. Imli su većim delom seta prednost koja je iznosila i 4 poena. Srbija je serijom 4:0 povela 19:18, ali se Portugalci i dalje nisu predavali, pa i oni vezuju 4 poena. To je ponovo okrenulo set u njihovu stranu i poprilično rutinski su ga priveli kraju i na kraju slavili 25:22.

Četvrti set je počeo boljom igrom Srbije. Brzo se stekla prednost od 3-4 poena prednosti koja je održavana i podizana. Na kraju je završeno što je značilo treću pobedu Srbije na prvenstvu.

Izabranici Slobodana Kovača sada imaju 10 bodova i sledeći meč je protiv ekipe Grčke.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA Liga kaznila košarkaša Denvera

NBA liga kaznila je košarkaša Denvera Džamala Mareja zbog incidenta na meču sa Minesotom. Marej je u porazu ...

POVEZANE OBJAVE