PRVI ČOVEK PSŽ-a OPLEO PO REALU, BARSI I JUVEU!

Prvobitna ideja o formiranju Superlige Evrope nije urodila plodom, UEFA nije prihvatila predlog 12 klubova, ali proteklih dana pojavile su se informacije da Barselona, Real Madrid i Juventus i dalje aktivno rade na formiranju takve lige, u nešto drugačijem formatu.

Na sednici Asocijacije evropskih klubova (ECA) govorilo se o različitim temama iz sveta fudbala, a prvi čovek “Svetaca” Naser Al Kelaifi iskoristio je priliku da oštro napadne pomenuti projekat i pre svih Barselonu, Juventus i Real Madrid kao idejne tvorce tog, za sada, neuspešnog plana.

“Kukaju nad svojom sudbinom, troše uzalud energiju, dok mi ostali idemo napred i pokušavamo da učinimo evropski fudbal boljim mestom za sve nas”, izjavio je Al Kelaii.

On je naglasio da je ideja o stvaranju Superlige sramotna i pozvao sve da rade u interesu evropskog fudbala, nacionalnih saveza i posebno navijača.

“Pre nego što pogledamo u budućnost, moramo da se vratimo nazad nekoliko koraka. Nećemo mnogo da se osvrćemo na dane kada je nastala Superliga koja ne postoji, jer ne želim da dajem previše na značaju onima koji izmišljaju bajke i propale projekte“, zaključio je on.

Na sednici ECA prisutni su se usaglasili protiv izmena fudbalskog kalendara i opcije odigravanja svetskih prvenstava na svake dve godine, a bilo je reči i o finansijskom fer pleju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE