VELIKI TRANSFERI U F1: Botas odlazi, britanski duo vozi za Mercedes

Objavljena su dva velika transfera među vozačima u Formuli 1.

Naime, kako Kimi Raikonen odlazi u penziju, upražnjeno mesto vozača u ekipi Alfa Romea će popuniti Valteri Botas, trenutno vozač Mercedesa.

On je to i zvanično najavio i potpisaće višegodišnji ugovor sa timom iz Italije.

Ovo će biti novo poglavlje moje trkačke karijere. Uzbuđen sam što ću se pridružiti i biti deo Alfinog tima u narednim godinama. Biće to veliki izazov za mene u redovima čuvenog konstruktora. Alfa Romeo je brend kojem nije potrebno predstavljanje. Ispisao je veliko parče istorije Formule 1 i biće čast predstavljati ih. Više nego ikada gladan sam velikih rezultata i pobeda, rekao je Botas.

Finca će u ekipi Mercedesa zameniti Britanac Džordž Rasel. On će preć iz ekipe Vilijamsa, i tako će činiti britanski duo u Mercedesu sa šampionom Lusiom Hamiltonom.

Botas je za pet godina u Mercedesu osvojio devet trka i 17 pol pozicija na 92 starta. Nikada nije bio šampion Formule 1, ali je 2019. i 2020. završavao sa titulama viceprvaka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE