Ivanišević: Novak kaže „samo dajte, pokazaću vam ko sam“

Goran Ivanišević, jedan od trenera Novaka Đokovća, kaže da pritisak pozitivno utiče na najboljeg tenisera planete.

Nole se plasirao u četvrtfinale US opena pobedom nad Džensonom Bruksbijem, a Ivanišević je za zvanični sajt ATP-ja govorio u julu u Njuportu, kada je primljen u Kuću slavnih.

Definitivno će osećati pritisak, ali on je tip čoveka koji igra bolje što je više pritiska. Zato i jeste takav šampion, zato je za mene najveći u istoriji. Još pre sedam-osam godina, kada nisam bio ni blizu njegovog tima, rekao sam da je on jedini koji može da osvoji kalendarski slem, rekao je Ivanišević i dodao:

-Ima pritisak, svi ga osećaju. Na Vimbldonu nije odigrao sedam savršenih mečeva, ali je pobedio. To se ne vidi (pritisak) zato što pobeđuje. Ne kažem da će sigurno osvojiti titulu u Njujorku, duge su dve nedelje, sedam mečeva. Ono što me čini srećnim je publika, jer je prošle godine bio najtužniji US open, sa praznim tribinama. Sada je atmosfera naelektrisana.

U međuvremenu, Đoković je izgubio na olimpijskom turniru u Tokiju od Zvereva u polufinalu, nije igrao nijedan pripremni turnir, a sada na US openu ima četiri trijumfa.

-Mnogi ljudi bi pukli, rekli bi: ‘OK; ne znam’. Ali on? On kaže: ‘Samo dajte, pokazaću ko sam na terenu’. Pogledajte ga, tri slema u nizu. Već je ispisao u istoriju, a sada može to da uradi na još veći način. Neverovatna je osoba, može mnogo da se nauči od njega.

U četvrtfinalu US opena, Novak će igrati sa Mateom Beretinijem iz Italije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đurišić odličan u drugoj utakmici pred Draft!

Mladi srpski košarkaš Nikola Đurišić bio je odličan na drugoj utakmici koju je odigrao u sklopu priprema za predstojeći...

POVEZANE OBJAVE