Nole pričao o ključnim momentima meča protiv Bruksbija! (VIDEO)

NovakĐoković plasirao se u četvrtfinale US opena, pošto je savladao mladog Amerikanca Džensona Bruksbija. Po setovima 1:6, 6:3, 6:2, 6:2 za dva sata i 59 minuta igre.  Đoković će se u četvrtfinalu sastati sa Mateom Beretinijem iz Italije, koji je u četiri seta izbacio kvalifikanta Oskara Otea.

Novak Đoković je posle pobede nad  Bruksbijem bio veoma zadovoljan rezultatom, a propisno je nahvalio 20-godišnjaka.

– Mislim da je meč bio visokog kvaliteta. Počeo je bolje. Nikad se nismo pre sastajali. Nisam ga mnogo ni gledao. Možda nekoliko mečeva u nekoliko meseci. Nisam ni pratio njegovu karijeru dosad, tako da nisam znao mnogo o njemu. Morao sam da uradim domaći zadatak i analizu. Teško je izaći na teren prvi put protiv nekog ko nema šta da izgubi. Mlad je, talentovan, veoma vešt. Ima kompletnu igru. Bio je motivisan, imao publiku iza sebe. Odigrao je savršen prvi set, sve što je hteo izvršavao je perfektno – rekao je Novak posle trijumfa 1:6, 6:3, 6:2, 6:2 i dodao:

– Sa moje strane, pokušavao sam da pronađem ritam, da čitam njegovu igru, da shvatim gde su rupe u njegovoj igri, da počnem da napadam i okrenem momentum na svoju stranu. To se desilo gotovo na početku drugog seta, rano sam napravio brejk, ali on je uzvratio. I onda sam ja opet njemu oduzeo servis. Imali smo mnogo dugih razmena, dugih gemova. Fizički nas je iscrpelo obojicu u tom momentu. Ipak, pronašao sam prvi servis, servirao efikasno kada je bilo neophodno, otvarao sam teren. Treći i četvrti set su bili zaista dobri s moje strane, osećao sam da dominiram više. Smanjio sam broj neiznuđenih grešaka koji je bio visok u prvom delu meča, a i bolje sam prolazio kroz lopticu. Bio je dobar finiš, ne i početak. Očekivana bitka i dobio sam je, zadovoljan sam što sam uspeo.

Posle jednog poena u drugom setu, onog kojim je napravio brejk za 4:2, Đoković je uputio dug pogled ka protivniku.

– Ne sećam se o kom poenu je tačno reč, ali bilo je nekoliko brejkova kasno u drugom setu i početkom trećeg koji su bili ključni. Naravno da sam želeo da oseti moje prisustvo na terenu. Želeo sam da energija pređe na moju stranu, jer je bio bolji igrač set i po. Imao je momentu, držao me je na petama. To je bila tačka kada sam rekao, u redu, imam ga. Počeo je i fizički da se muči, želeo sam da ga istrošim i to je funkcionisalo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otac srpskog NBA asa novi član UO Crvena zvezda!

Crvena zvezda dobila je pojačanje u Upravnom odboru. Naime, kako su preneli crveno-beli, "pojačanje" je Ilija Jović, otac srpskog reprezentativca...

POVEZANE OBJAVE