ORLIĆI PODBACILI: Makedonija odolela protiv Srbije i uzela bod

Severna Makedonija – Srbija 0:0 (0:0)

Severna Makedonija: Denkovski, Jankulov, Đurovski, Božinovski, Antovski, Elezi, Grozdanovski (od 58′ Ferati), Fazlagić (od 86′ Adem), Ilievski (od 86′ Skenderi), Čolakovski (od 66′ Čolakovski), Maksimov (od 66′ Trajkovski)

Srbija: Gordić, Šehović, Čestić, Marković, Tetek, Milosavljević ( od 77′ Zukić), Vidosavljević, Topić (od 56′ Đerlek), Gavrić, Stevanović (od 62′ Jović), Tedić

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, odigrala je nerešeno, protiv vršnjaka iz Severne Makedonije, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naši momci stvarali su mnogo zrelije šanse ali ih nisu koristili. Pogotovu Slobodan Tedić. Za Srbiju, ovo je prvi bod, nakon startnog poraza od Ukrajine.

U prvih petnaest minuta meča nije bilo konkretne prilike na obe strane. Mladi reprezentativci Srbije imaju inicijativu. Pogodili su, naši igrači, prečku u 17. minutu, što je bila, najbolja prilika na meču do sada. Dobru šansu, imali su Makedonci, u 24. minutu, ali je bio ofsajd.

Probao je, u 28. minutu, Slobodan Tedić, ali mu je golman odbranio šut. Isti igrač se, u 31. minutu, našao jedan na jedan sa golmanom, koji mu ponovo brani udarac. Ipak, Srbija ima priliku za vođstvo, pošto je u 34. minutu, nad Milosavljevićem napravljen penal. Na žalost, Tedić nije iskoristio ni tu šansu, odbranio mu je Denkovski, pa i šut iz odbitka.

Do kraja prvog dela, nije bilo ozbiljnijih šansi na obe strane, pa se na odmor otišlo bez pogodaka. Srbija je imala zrelije prilike, ali ih nije iskoristila.

Ponovo se  Tedić našao u šansi, ali je u 53. minutu bio neprecizan. Nastavlja Srbija, i u drugom delu da napada, ali bez stopostotne šanse. Pokušao je i Gavrić u 55. minutu, ali se opet istakao Denkovski. Makedonci su, u 63. minutu, imali odličnu priliku, ali je Čestić, pravovremenom intervencijom, izbacio loptu u korner. Imali su i posle toga, odličnu šansu, ali je naš golman Gordić, dobro reagovao.

Denkovski je, ponovo spasao Severnu Makedoniju, u 73. minutu dobrom odbranom. Gordić je, u 80. minutu, odbranio stopostotnu priliku Fazlagića. Produžen je meč za četiri minuta. Makedonci su, u 94. minutu, imali odličnu šansu da reše meč, ali smo imali sreće. Selekcija Srbije, osvojila je tako, prvi bod u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto je u prvom meču, poražena od Ukrajine sa 1:0.

Naša selekcija, naredni meč, igra protiv Jermenije, 7. oktobra u gostima, sa početkom od 17 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Boltauzera, Amerikanac oštro po Slovencu

Košarkašku javnost uzburkala je vest prema kojoj se poznati slovenački sudija Matej Boltauzer tereti za krađu na beogradskom aerodromu. U...

POVEZANE OBJAVE