ŠOK U DABLINU: Srbija ispustila pobedu!

Republika Irska – Srbija 1:1 (0:1)

Milenković 86′ (ag) – Milinković  Savić 20′  

Republika Irska: Bazunu, Omobamidele, Dafi, Igan, Doerti, Mekgret (od 66′ Horgan), Kulen (od 66′ Molambi), Hendrik (od 79′ Hurihejn), Meklin, Brauni (od 58′ Robinson), Ajda (od 79′ Kolins)

Srbija: Rajković, Milenković, Veljković, Pavlović, Đuričić (od 70′ Radonjić), Gudelj, Milinković – Savić, Kostić, Tadić (od 83′ Maksimović), Vlahović (od 70′ Jović), Mitrović

Fudbaleri Srbije, odigrali su nerešeno protiv Republike Irske, u okviru kvalifikacija za SP u Kataru. Ovim bodom, naša selekcija je zakomplikovala borbu za prvo mesto u grupi, i ima dva poena manje od Portugala. Orlovi su platili cenu zbog brojnih propuštenih prilika, ali i odličnog golmana Bazunua.

Naš tim je imao prvu šansu u 3. minutu, ali je loše iskorišćena akcija nakon kornera. Nastavila je Srbija da vrši pritisak na početku meča. To je iznedrilo stopostotnu priliku za Dušana Vlahovića, u 5. minutu, kome je golman sprečio pogodak.

U 11. minutu, Irci su imali prvu značajniju priliku, ali je Ajda bio u ofsajdu. Potom je, Gudelj, dva puta šutirao, ali Bazunu je bio na mestu. Irci su, u 17. minutu, uzvratili preko Hendrika, koji je za malo bio neprecizan.

Srbija dolazi u vođstvo u 20. minutu golom Sergeja Milinković – Savića. Naš igrač iskoristio je sjajno izveden korner Dušana Tadića.

U 24. minutu, Đuričić pravi prekršaj, i Irska je dobila slobodan udarac, na ivici šesnaesterca. Ipak, siguran je bio Rajković. On je u sledećem napadu, uspeo da spreči Irce, da prebace našu odbranu.

Srbija je u 29. minutu, imala jako dobru šansu, nakon prodora Kostića po levoj strani. Milenković je naleteo na loptu, ali je bio neprecizan. Znatno bolja igra Srbije, koja pritiska i stvara šanse. U 39. minutu, Vlahović je lepo spustio loptu Mitroviću, ali je njegov udarac, paradom, zaustavio Bazunu.

Srbija je, bila značajno bolji rival u prvom delu igre. Ređale su se šanse, pa je rezultat mogao biti ubedljiviji. Dobro izdanje naše selekcije.

Na početku drugog poluvremena, kratko je Irska vršila pritisak. Odmah je Srbija vratila terensku inicijativu. Mogla je Srbija do 2:0 u 57. minutu, ali se ponovo istakao Bazunu. Odbranio je šut Mitroviću na dodavanje Đuričića. Irski golman je, ponovo, sprečio Mitrovića da postigne pogodak. Srbija je, u istom ritmu nastavila i drugi deo igre, ali ne uspeva da duplira prednost.

Mitrović i Radonjić su, u 73. minutu imali priliku, ali je, ponovo Bazunu, sprečio veće vođstvo Srbije. Meklejn je, u 76. minutu, bio junak Iraca, pošto je intervenisao ispred Radonjića, koji je uspeo da zaobiđe golmana.

Zakuvalo se u poslednjih 10 minuta. Srbija je propustila bezbroj prilika, uključujući i fenomenalnu kontru u 83. minutu. Naša reprezentacija, trudi se da sačuva minimalnu pobedu. Međutim, nespretnošću Milinković – Savića, Republika Irska je izjednačila u 86. minutu.

On je pokušao da ispuca loptu iz peterca, ali je pogodio Milenkovića, od koga se lopta odbila u mrežu. Gudelj je potom, iz slobodnog udarca, pogodio prečku. Irska je silovito napadala nakon gola, u želji da osvoji sva tri boda.

Naredni meč, Srbija igra 9. oktobra, kada će gostovati Luksemburgu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

De Laurentis neće da ulaže veliki novac, umesto Kontea stiže trener koji “ne talasa”

Napoli je bio na ivici dogovora sa Antoniom Konteom koji je trebao da potpiše ugovor vredan 8 miliona evra...

POVEZANE OBJAVE