ŽILAV PROTIVNIK: Srbija pobedila Grčku posle pet setova

Srbija – Grčka 3:2 (25:23, 22:25, 25:16, 28:30, 15:5)

Odbojkaška reprezentacija Srbije, savladala je Grčku, u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva, posle pet setova. Evropski šampion, koji je već obezbedio plasman u osminu finala, mučio se protiv upornog rivala. Ovom pobedom, zadržala je drugo mesto u grupi, ali može i do prvog, ako se sutra poklope rezultati.

Naš tim bolje ulazi u meć, i odmah na startu, prave seriju od 4:0. Ubrzo su povisili taj rezultat na 7:1. Naša selekcija, nastavila je da održava solidnu prednost od šest poena i blizu je osvajanja prvog seta. Trenutno je 19:13 za Srbiju. Ipak, Grci su uspeli da se primaknu na samo tri poena minusa, serijom od 3:0 i sada je 19:16. Uspeli su Grci i da stignu na poen minusa, na 21:20. Međutim, naša selekcija pravi odlučujuću seriju od 3:0 i koristi, tek treću set loptu.

Drugi set počinje u izjednačenom ritmu, igrajući se poen za poen. Međutim, Srbija je zaigrala slabije, dozvolivši Grcima seriju od 4:0, i prednost od 12:8. Stečeno vođstvo nastavili su da održavaju i trenutno je 15:11. Srbija je uspela, da priđe na 19:17, ali su Grci odbili taj nalet, serijom 3:0, i gotovo izvesno, izjednačili u setovima. Ipak, Srbija je uspela da priđe na 23:21 i zakomplikuje završnicu drugog dela igre. To nisu uspeli, pa je Grčka izjednačila.

Reprezentacija Srbije, bolje otvara treći set, i na početku stiče prednost od četiri poena, koju još uvek održava. Međutim, Grčka je, sredinom seta, uspela da priđe od 15:11, na 15:13 i unese neizvesnost. Srbija je potom, furiozno odigrala, i sa ubedljivih devet poena prednosti, povela sa 2:1 u setovima.

I četvrti set počeo je u egalu, iako je Srbija na početku, stekla dva poena prednosti. Igra se poen za poen, a naša reprezentacija vodi. Kako se set, razvijao, postalo je sve neizvesnije i igra se na razliku. Tu se Grčka bolje snašla i slavila, tako da peti set odlučuje pobednika meča.

Srbija bolje ulazi u tajbrejk, i vodi sa 9:4. Naš tim je, vrlo ubedljivo, rešio ovaj seti i ostvario četvrtu pobedu na EP.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Pavle Perić sa 14 poena, dok je Grčki tim predvodio, Atanasios Protopsaltis sa 24 poena.

Srbija će, kao drugoplasirana reprezentacija u grupi A, sa skorom 4:1, u osmini finala, igrati sa trećeplasiranom iz grupe C gde su: Finska, Severna Makedonija, Turska, Rusija, i Holandija.

Međutim, postoji opcija, da naša selekcija bude prva, ukoliko Ukrajina sutra savlada Poljsku. Tada bi rival bila četvrtoplasirana ekipa iz grupe C, ali, sve će se znati kada budu odigrani svi mečevi grupne faze.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Amorim otpao, Liverpul ima novog pika da zameni Klopa

U ponedeljak je odjeknula vest da trener Sportinga Ruben Amorim više nije u opticaju da preuzme klupu Liverpula ovog...

POVEZANE OBJAVE