Englezi raspakovali kofere, Grci učinili uslugu Špancima, Severni Irci Italijanima (VIDEO)

Večerašnjim utakmicama okončane su septembarske kvalifikacije za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru u evropskoj grupi.

Posle dva remija u septembarskim kvalifikacijama najzad su pobedili i novi evropski prvaci Italijani. ”Azuri” nisu imali težak posao protiv Litvanaca, a već posle pola sata igre bilo je ubedljivih 4:0 za domaćina, uz dva pogotka Mojze Kena. U nastavku Italijani nisu forsirali, postigli su i peti pogodak, a najlepšu vest čuli su iz Belfasta gde je Severna Irska odigrala bez golova sa Švajcarskom, glavnim konkurentom Italije u borbi za direktan plasman u Katar.

”Crveni” đavoli” iz Belgije nisu blistali protiv Belorusa na neutralnom terenu u Kazanju, ali su osvojili nova tri boda. Jedini strelac na meču bio je Denis Praet u 33. minutu. Iznenađenje se dogodilo u Kardifu gde je Vels igrao za produžetak nade protiv Estonije. Ipak, Estonci su odoleli Bejlu i drugovima i stigli tek do prvog boda u ovom ciklusu kvalifikacija. U B grupi Španci su slavili u Prištini sa 2:0. ”Furiju” je u vođstvo doveo Pablo Fornals, da bi tačku na trijumf stavio Feran Tores desetak minuta pre kraja, pa su tako dvojica ”pečalbara” iz Engleske doneli trijumf Špancima. Pored svog trijumfa, Španiju je još više obradovao poraz Šveđana u Grčkoj. Skandinavci su nedavno savladali Španiju, ali su poraženi od Grka sa 2:1 i znatno umanjili svoje šanse da budu pobednici grupe. Svi golovi su pali u drugom poluvremenu, ”Heleni” su preko Bakasetasa i Pavlidisa stekli dva gola viška, a gosti su preko Kvajsona samo uspeli da ublaže poraz.

Engleze je par minuta delilo od trijumfa u Poljskoj i gotovo sigurne vize za Katar. Vodili su pogotkom Harija Kejna od 72. minuta, ali je Šimanski na centaršut Levandovskog, poravnao u 92. minutu duela. Drugo mesto u grupi I preuzela je Albanija koja je sa 5:0 deklasirala San Marino. Lako su Nemci pokorili Island. Već u 4. minutu pogodio je Gnabri, da bi do poluvremena strelac bio i Ridiger. U nastavku je Sane povisio na 3:0, da bi se Verner iskupio za neverovatan promašaj nešto ranije i kompletirao poker golova na Ostrvu. Bez golova je bilo u Skoplju, pa su Makedonci na sve tri septembarske utakmice odigrali nerešeno. Rumuni su zadovoljniji bodom, pogotovo nakon remija Jermenije sa Lihtenštajnom u Jerevanu.

Grupa B:

GrčkaŠvedska 2:1(0:0)
Bakasetas 62′, Pavlidis 78′ – Kvajson 80′

TkzKosovoŠpanija 0:2(0:1)
Fornals 32′, Tores 90′

Grupa C:

ItalijaLitvanija 5:0(4:0)
Ken 11′,29′, Utkus 14′(ag), Raspadori 29′, Di Lorenco 54′

SevernaIrskaŠvajcarska 0:0

Grupa E:

BelorusijaBelgija 0:1(0:1)
Praet 33′

VelsEstonija 0:0

Grupa I:

PoljskaEngleska 1:1(0:0)
Šimanski 90+2′ – Kejn 72′

MađarskaAndora 2:1(2:0)
Salai 9′(p), Botka 18′ – Liovera 82′

AlbanijaSanMarino 5:0(1:0)
Manaj 32′, Laci 58′, Broja 63′, Hisaj 68′, Uzuni 80′

Grupa J:

IslandNemačka 0:4(0:2)
Gnabri 4′, Ridiger 34′, Sane 56′, Verner 89′

Severna Makedonija – Rumunija 0:0

JermenijaLihtenštajn 1:1(1:0)
Mkitarjan 45+5′ – Frik 80′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Korak bliže tituli: Rutinska pobeda Arsenala (VIDEO)

U utakmici 35. kola Premijer lige odigranoj na Emirejtsu, fudbaleri Arsenala savladali su Bornmut rezultatom 3:0. Golove za Tobdžije postigli...

POVEZANE OBJAVE