FIFA zadala težak udarac Čelsiju, Sitiju, Junajtedu i Liverpulu!

S obzirom na to da nekoliko engleskih klubova nije dozvolilo svojim igračima da odu na okupljanje svojih reprezentacija, FIFA je, na intervenciju Fudbalskog saveza Brazila, odlučila da im značajno zakomplikuje situaciju.

Naime, FIFA je uvela takozvano pravilo pet dana. Ovim pravilom se propisuje da svi klubovi koji nisu pustili svoje igrače da se posvete reprezentacijama, nemaju pravo da računaju na njih u narednih pet dana.

Time su na najvećem udaru velikani Premijer lige kao što su Čelsi, Mančester siti, Mančester junajted i Liverpul. Prema tome, Liverpul neće moći u predstojećem kolu da računa na Alisona, Fabinja i Firmina, Siti će za meč protiv Lestera ostati uskraćen za Edersona i Žezusa dok će Junajted biti prinuđen da van protokola ostavi Freda i to u dva meča – u Premijer ligi protiv Njukasla, a u Ligi šampiona protiv Jang bojsa. U sličnoj situaciji je i Čelsi koji će bez Tijaga Silve igrati protiv Aston Vile, a onda i u Ligi šampiona protiv Zenita.

Ukoliko ne budu poštovali pomenuto pravilo, iz FIFE poručuju da će klubovi biti sankcionisani, pre svega novčano, ali navode da su mogući i drugi vidovi kazni.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE