ŠOK: Šveđani ne idu u Katar

Nevladina organizacija iz Londona Centar za biznis i ljudska prava u svojim izveštajima navodi da luksuzni hotelski brendovi u Kataru zlostavljaju migrantske radnike, upućujući ih na prisilan rad.

Ovi podaci podigli su veliku prašinu u javnosti, pa su i brojni nacionalni savezi protestovali zbog zlostavljanja radnika koji su angažovani na izgradnji objekata za Mundijal 2022, to jeste zbog nepoštovanja njihovih prava.

Iz pomenutih razloga fudbalska reprezentacija Švedske odlučila je da ne ide na zimsku turneju u Katar, saopšteno je danas iz Fudbalskog saveza Švedske.

Generalni sekretar Saveza Hakan Sjostrand rekao je da u kubovima postoji konsenzus protiv organizovanja turneje u Kataru.

“Videćemo da nađemo alternativu, ali ono što je sigurno jeste da u januaru nećemo putovati u Katar”, zaključio je on.

Katarske vlasti nisu uspele da istraže smrt nekoliko hiljada radnika za koje se pretpostavlja da su nastradali radeći na objektima namenjenim za Svetsko prvenstvo u toj zemlji. Iz tog razloga katarske vlasti često su na udaru različitih nevladinih organizacija, koje se bore za zaštitu prava migrantskih radnika.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED DERBI: Imaju ideje da iznenade rivala, žao mu je zbog kartona

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju sutra Partizan u 173. večitom derbiju. Nakon 30 kola ligaškog dela, crveno-beli imaju +7 u odnosu...

POVEZANE OBJAVE