Svetski kup na svake dve godine? Šta kažu najjače evropske lige, a šta FIFA?

Predlog koji je dala FIFA da se Svetski kup odigrava na svake dve, umesto na svake četiri godine, naišao je na negodovanje kod predstavnika najjačih evropskih liga.

Naime, čelnici engleske Premijer lige, španske Primere, nemačke Bundeslige, italijanske Serije A, francuske Lige 1, portugalske Lige samo su neki od potpisnika saopštenja u kojem se jasno protive takvoj ideji.

Glavni argument protiv ovakve ideje jeste ionako težak raspored, to jeste prenatrpanost fudbalskog kalendara.

Nova takmičenja, obnovljena takmičenja ili proširena takmičenja za klupski i reprezentativni fudbal na kontinentalnom ili globalnom nivou nisu rešenja za trenutne probleme fudbala u već zagušenom kalendaru”, poručili su FIFI predstavnici evropskih liga na današnjem sastanku u Nionu.

Oni su dodali “da ćelige će raditi zajedno sa ostalim akterima na sprečavanju fudbalskih upravnih tela da donose jednostrane odluke koje će naneti štetu domaćem fudbalu”.

Pored pomenutih liga, saopštenje su portpisali i predstavnici švajcarske, ruske, švedske, danske, rumunske i poljske lige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan želi Zvezdino dete koje blista ove sezone?

Fudbalere Partizana, nakon što su izgubili šampionsku trku sa Crvenom zvezdom, očekuje do kraja sezone borba za drugom mesto...

POVEZANE OBJAVE