Jojićeva bomba pokrenula ”Valjak” u Šumadiji, Partizan čeka Zvezdu kao lider (VIDEO)

Radnički1923Partizan 1:3(1:2)
Saničanin 8′(ag) – Jojić 38′, Holender 45′, Rikardo 48′

Fudbaleri Partizana sačuvali su perfektan niz u domaćem prvenstvu i posle gostovanja u Kragujevcu i kao lideri, bez izgubljenog boda, čekaju derbi sa Crvenom zvezdom narednog vikenda. Pre toga crno-belima sledi i utakmica na Kipru na startu grupne faze Lige konferencija. Meč na stadionu ”Čika Dača” u prestonici Šumadije bio je prava poslastica za ljubitelje fudbala, pošto je Partizan poslednji put ovde gostovao pre sedam godina.

Radnički1923: Leković – Varjačić(od 89′ Ristović), Filipović, Damjanac, Lakićević – Dragutinović(od 84′ Kovačević), M. Vidović – Ilić(od 84′ Vićentijević), Trifunović(od 58′ Burmaz), Tomić(od 58′ Kovinić) – Mirić

Partizan: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić(od 79′ Šćekić) – Holender(od 60′ Natho), Marković(od 60′ Menig), Jović(od 60′ Terzić) – Rikardo( od 79′ Lutovac)

Gosti su imali prvu šansu nakon početkog ispitivanja snaga, Marković je uposlio Rikarda, ovaj šutirao u golmana Lekovića, a pomočni sudija signalizirao je ofsajd. Ponovljeni snimak pokazao je da nije bio u pravu. Prvi ozbiljniji atak Radničkog pretvoren je u gol. Varjačić je dugo vukao po desnoj strani, neshvatljivo indolentni fudbaleri Partizana dozvolili su mu da stigne u kazneni prostor, usledio je centaršut na peterac, a Saničanin, u želji da glavom izbaci loptu, nespretno je zahvata temenom i šalje u sopstvenu mrežu. Šok ua lidera u 8. minutu meča na ”Čika Dači”.

Mnogo vremena je trebalo crno-belima da se priberu. Jesu imali terensku inicijativu, veći posed, ali nikako nisu uspevali da stvore izglednu situaciju pred Lekovićevom mrežom. Pokušavali su nešto Jović, Holender i Marković, mežutim, problema za odbranu Radničkog nije bilo. U 33. minutu Marković je glavom zahvatio loptu, ona je pogodila u ruku Vidovića, ali se ni sudija, a ni VAR, nisu oglasili. Na drugoj strani, osim jednog pokušaja iskusnog Mirića, nije bilo dešavanja pred golom Popovića.

Izjednačenje je usledilo u 38. minutu. Bila je to još jedna duga i, pomalo smušena akcija gostiju, posle odbitka za loptu se izborio Zdjelar, prosledio do Jojića, a ovaj poslao projektil sa dvadeset metara u desni gornji ugao Lekovićevog gola. Pogodak je dao krila crno-belima, pred odlazak na odmor videli smo napad po desnoj strani, šutirao je Živković, a posle odbijene lopte od golmana Lekovića, Holender je spakovao u mrežu. Uspeo je Partizan da preokrene za samo sedam minuta u finišu poluvremena.

Gde su stali na kraju prvog, gosti su nastavili na početku drugog poluvremena. Veliku grešku napravio je Damjanac, Marković je presekao dodavanje i poslao loptu Rikardu. Visoki napadač se poigrao sa svojim rivalom na sedam, osam metara od gola i snažnim udarcem loptu poslao iza leđa Lekovića. Igrao se 48. minut. Nije se Radnički predao, vrlo brzo je mladi Lakićević imao priliku, ali je loše tukao glavom, da bi i Marko Mirić mogao do pogotka, ali je njegov udarac izblokiran.

Trostruku izmenu obavio je Stanojević u 60. minutu. Na odmor su otišli Jović, Marković i Holender, a šansu su dobili Natho, Terzić i, najnovije pojačanje, Kvinsi Menig, fudbaler koji je stigao iz holnadskog Tventea. Samo što je ušao Natho je dobro šutirao, a Leković je loptu izbio u korner. Nešto kasnije sjajnu šansu je propustio Vujačić, koji je ”zaostao” u šesnaestercu domaćina, a perfektno ga je uposlio Rikardo.

Igralo se dosta otvoreno s obe strane, pa smo videli još nekoliko dobrih prilika. Menig je bio u dobroj situaciji pred golom Radničkog, da bi rezervista domaćih Kovinić propustio šansu meča. Imao je nebranjenu mrežu pred sobom, lopta mu je pala na glavu, ali je on pogodio prečku. Bilo je to u 73. minutu. Dva minuta kasnije okvir gola na drugoj strani zatresao je Rikardo, mada je i Leković dobro intervenisao.

Želeo je Menig da se upiše u strelce na svom debiju u dresu Partizana, dobro je šutirao sa dvadesetak metara, ali se Leković ispružio i Partizan je dobio samo korner. Imao je i tim iz Kragujevca još jednu odličnu šansu da finiš učini dramatičnim, lopta je šetala po petercu ispred gola Popvića, ali ju je na kraju neko ispucao daleko u polje. Bilo je to i poslednje uzbuđenje u jednom veoma sadržajnom meču u Kragujevcu koji je zasluženo pripao lider srpskog šampionata.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE