Partizan slavio posle maratona sa Monakom

Košarkaši Partizan su savladali Monak0 u meču koji je obilovao uzbuđenjima i preokretima posle neverovatnih tri produžetka – 120:114.

Prva četvrtina je bila izjednačen, a za Partizan je sjajno igrao Alen Smailagić koji je sa pozicije 5, izvlačenjem spolja pravio velike probleme odbrani Monaka. U drugom periodu Partizan je ušao u ritam i počeo da diže prednost koja je ubrzo bila dvocifrena.

Sa svih strana su rešetali koš francuske ekipe izabranici Željka Obradovića iz prepoznatljive pik en rol igre proslavljenog trenera. Na kraju poluvremena 51:36.

U trećem periodu počelo je tvrdo na obe strane, a onda je Monako došao do ritma, dokk se sa druge strane činilo da crno-beli gube snagu.

Pred kraj trečeg perioda bilo je 66:64, a na odmor se otišlo sa 5 poena prednosti za crno-bele.

U četvrtom periodu nastavljeno je u sličnom ritmu i igralo se na mahove. Partizan je održavao sedam poena prednosti do sredine četvrtine, kada Monako ubacuje put za tri i posle ofanzivnog skoka dolazi do 77:75. Tu Željko Obradović regauje tajm-autom. Posle toga Kevin Panter trojkom ponovo pravi pet poena prednosti. Igralo se koš za koš, Partizan nije iskoristio prilike da ode na značajniju prednost, a Anđušić sa penala donosi Monaku samo jedan poen minusa – 82:81.

Imao je srpski reprezentativac dve prilike da svom timu donese prednost u poslednjem minutu, ali je oba puta promašio otvorene šuteve za tri poena. Smajlagić je lošim izvođenjem penala održavao Monako u igri, koji pre Motuma ipak dolazi do prednosti 16 sekundi pre kraja – 83:84.

Posle tajm-auta na slobodna bacanja je otišao Kevin Panter koji je samo jednom bio precizan i doneo je egal. Monako za 11 sekundi nije iskoristio napad i otišlo se u produžetak.

U dodatnih 5 minuta igralo se otvorenog garda i činilo se da je svaki napad koš. Smajlagić je nastavio sjajno da igra u napadu, i lako je rešavao svoječuvare u igri 1 na 1. U poslednji minut se ušlo sa 93:93 posle trojke Madara, a crno-beli su imali napad na 37 sekundi pre kraja. Ipak, nisu ga realizovali, Monako je opet imao napad za pobedu, i otišlo se u drugi produžetak.

Partizan je bolje počeo drugi produžetak, posle sjajne sekvence Smajlagića bilo je 102:98, međutim Monako se nije predavao i u poslednji minut se ušlo sa 102:102. Partizan je imao napad, i izgubili su loptu, tako da je Monako imao i treći napad za pobedu i opet nisu iskoristili, samo ovog puta iz dva šuta jer su napravili i ofanzivni skok.

Monako je bolje počeo treći produžetak, poveli su brzo 108:104, ali posle trojki Madara i Pantera Partizan preokreće na 110:108, a posle slobodnih bacanja Miletića 112:108.

Madar je trojkom podigao prednost na 115:110 na minut pre kraja trećeg produžetka, i činilo se da će Partizan pobedom privesti ovaj maraton kraju. Međutim, Monako se ne predaje i prilaz na poen prednosti na 20 sekundi pre kraja i uvodi meč u penal završicu.

Lidej je bio precizan, a Monako je imao napad za novi produžetak. Nisu bili uspešni, Partizan je odigrao odličnu odbranu, i tu je bio kraj – 120:114 posle 55 minuta igre.

Najefikasniji kod crno-belih bio je sjajni Smajlagić sa 32 poena, dok je Madar postigao 19.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Boltauzera, Amerikanac oštro po Slovencu

Košarkašku javnost uzburkala je vest prema kojoj se poznati slovenački sudija Matej Boltauzer tereti za krađu na beogradskom aerodromu. U...

POVEZANE OBJAVE