RADONJIĆ PRED PUT U MINHEN: Pokušaćemo da gradimo igru i sistem

Košarkaše Crvene zvezde, danas od 15 časova, očekuje polufinalni duel protiv Panatinaikosa, na prijateljskom turniru Magenta kup.

Crveno beli su, do sada, ostvarili sve tri pobede,protiv FMP-a, Mege i Oradee.

O planovima za narednu sezonu i igračkom kadru, govorio je njihov trener, Dejan Radonjić.

Imali smo izostanaka zbog lakših povreda, kao što je to slučaj kod Branka Lazića i Marka Simonovića. Za razliku od njih Ognjen Dobrić je još van trenažnog procesa i videćemo da li će tokom sledeće nedelje da krene s radom. I Nikola Ivanović je kuburio sa lakšom povredom, na to su se nadovezali problemi Nejta Voltersa i Erona Vajta sa stomačnim virusom. Generalno, dosta izostanaka sa treninga, ali trenutno osim Dobrića svi su u stanju da mogu da treniraju. Nadam se da će i Dobrić od sledeće sedmice da se priključi. – rekao je on za Mocart sport, komentarišući zdravstveno stanje igrača.

On se dotakao i procesa formiranja tima.

Pre svega pokušali smo na tržištu da pronađemo rešenja koja odgovaraju potrebama tima. To smo posmatrali na taj način i tako tražili rešenja. Velike promene koje smo napravili u timu u odnosu na prošlu sezonu nisu baš najbolje u smislu kako se formira tim, ali u okolnostima koje su bile pokušali smo da na najbolji način oformimo ekipu. Reagovali smo u odnosu na situaciju, angažovali smo igrače koji su nam bili dostupni, koji imaju želju da igraju za Crvenu zvezdu. Nema nikakve veze to sa tim da li su već bili tu ili ne, odnosno da li sam lično sarađivao s nekim ili ne. – priča Radonjić.

Kako je rekao, crveno beli su, i dalje aktivni na tržištu, u potrazi za centrom. Takođe, dotakao se i toka priprema.

Pripremni period se koristi da se proveri sve ono što se radilo dosad, pokušaćemo da iskoristimo utakmice da podignemo stepen uigranosti. Dobro je što ćemo na raspolaganju imati gotovo sve igrače u odnosu na dosadašnje provere. Biće jake utakmice, ali više razmišljamo o tome što imamo još nešto više od dve sedmice do početka sezone, dovoljno vremena za uigravanje. U Minhenu ćemo pokušati da uradimo neke stvari koje smo postavili unapred kao bitne, da popravimo neke greške iz prethodnih mečeva, pokušaćemo da gradimo igru i sistem. – zaključio je strateg Crvene zvezde

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE TRENERA I PRVE ZVEZDE TIMA: Još jedan potpis u Efesu

Košarkaši Efesa lako su prošli u polufinale prvenstva Turske. Sa 2:0 izbacili su Turk Telekom. Bešiktaš za sada vodi...

POVEZANE OBJAVE