Feneru i Đorđeviću trofej u Istanbulu, Partizan pružio slab otpor

FenerbahčePartizan 89:62 (22:10, 25:23, 29:15, 13:14)

Košarkaši turskog Fenerbahčea špbednici su ”Istanbul kupa” pošto su u finalu ubedljivo pobedili beogradski Partizan. U sudaru dva bivša srpska selektora, trijumfovao je mlađi, pa je ovo Aleksandru Đorđeviću prvi trofej na klupi turskog giganta. Partizan nije uspeo da se oporavi od teškog meča protiv Monaka u polufinalu, koji je dobio posle tri produžetka, pa je večeras pružio mnogo slabiju partiju i nije imao realne šanse protiv jednog od najboljih timova Evrope. Na kraju je bilo Fenerbahče – Partizan 89:62.

Nije se dobro snašla početna petorka Partizana, koju su činili Mur, Avramović, Trifunović, Kurucs i Miletić, pa je Fener, bez mnogo napora, stigao do 10:0. Pet minuta je trebalo Partizanu da ubaci prve poene, a to je uradio tek Zek Ledej. Da sve bude gore, crno-beli nisu mnogo promašivali, već su uglavnom gubili lopte u dodavanjima, u čemu je prednjačio američki plejmejker Dalas Mur. Ulaskom Madara, Ledeja, Pantera i posebno Alena Smailagića, Partizan je pokazao da može da se nosi sa jakim rivalom, ali je Fener sipao trojke kao od šale.

Poluvreme su završili sa 7 ubačenih trojki, od kojih je većina bila iz otvorene situacije, što je posebno ljutilo trenera Obradovića. Partizan je imao problema i u zagrađivanju svog koša, pa je turski tim imao mnogo ofanzivnih skokova. Na drugoj strani u šutu za tri poena istakao se Smailagić. Prvu četvrtinu Fenerbahče je dobio sa 12 poena razlike, Partizan je postigao samo deset poena, ali je u drugih deset minuta domaćin za samo dva poena povećao prednost. U prvom poluvremenu kod Partizana najefikasniji je bio Ledej sa 10, dok je Smailagić ubacio 8 koševa. U timu Fenerbahčea Bartel je postigao 9, Ismet 8, a Pjer 7 poena.

Partizan je katastrofalno odigrao treći period, ne samo da ništa nije funkcionisalo u napadu, već su Turci zatrpali koš srpskog tima, ubacivši za deset minuta 29 koševa. Razlika je pred sam ulazak u poslednji period bila 30 poena 76:46. Uspeli su crno-beli , nešto angažovanijom igrom da na početku poslednje četvrtine smanje razliku, ali je ona u finišu meča opet otišla na +30, bilo je 88:58. Meč je okončan rezultatom 89:62, pa je Partizanu pripalo drugo mesto, dok je u borbi za treće ekipa Uniksa pobedila Monako 85:84.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ismet sa 16 koševa, Bartel je ubacio 12, a Polonara i Pjer po 11. U Partizanu je naefikasiniji bio Ledej sa 15, dok je jedan poen manje ubacio Smailagić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdan Bogdanović prognozirao učesnike F4 Evrolige (VIDEO)

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i nekadašnji igrač Partizana Bogdan Bogdanović je za zvanični "X" kanal Evrolige prognozirao koje četiri...

POVEZANE OBJAVE