Posle velike drame, Srbija je u četvrtfinalu!

Srpski odbojkaši plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto su bili bolji od Turske u pet setova, 25:18, 22:25, 22:25, 25:23, 15:12.

Odlično je startovala reprezentacija Srbije. Ostvarili su seriju od 5:0 zahvaljujući dobrom prijemu. Prednost je rasla kako je meč odmicao. Ivović je predvodio napad spskog tima, koji je bez mnogo problema poveo sa 1:0. 

I drugi set naša reprezentacija sjajno otvara sa 4:0 i 8:3. Imali su +5 i držali sve pod kontrolom, ali se onda Turska vratila u set. Opet se Srbija odlepila i vodila 19:15, a Turska je uspela da veže četiri poena i dođe do 19:19. Opet je Srbija povela, imala 21:19, ali su tada naši igrači stali. Turska je zaigrala vrhunski i napravila seriju od 6:1, kojom dolaze do izjednačenja u setovima.

Treći set bio je preslikan. Srbija je vodila tokom čitavog seta i dozvolila Turskoj da se sa -4 vrati u završnici, preokrene i dođe do prednosti od 2-1 u setovima.

Napeto je bilo u četvrtom setu, igralo se poen za poen. Srbija je prelomila set u završnici, došla do 24:20, propustila tri set lopte, ali je na kraju četvrtu iskoristila i odvela meč u peti set.

U poslednjem setu, opet drama. Srbija je vodila, ali je Turska jurila rezultat. Sredinom meča Srbija je vodila 8:5 i na kraju slavila sa 15:12, za konačnih 3:2 u setovima.

Srbiju je do pobede predvodio Uroš Kovačević sa 18 poena, dok je Marko Ivović upisao 15. 

Kod Turske, najbolji je bio Lagumdija sa 18 poena. 

Naredni protivnik je Holandija, koja je bila bolja od Portugala u pet setova. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRAJU ZA PEHAR: Jedna promena pred duel Zvezde i Vojvodine

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde nedavno su igrali bez golova u plej-ofu Superlige Srbije. Dva tima će se krajem maja...

POVEZANE OBJAVE