Đoković: Osećao sam olakšanje jer se sve završilo!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković priznao je da će mu biti teško da preboli poraz od Danila Medvedeva u finalu US Opena.

Đoković je imao šansu da osvoji kalendarski grend slem, da postane prvi teniser koji je slavio na sva četiri najveća turnira u jednoj godini još od Roda Lejvera 1969.

Na ceremoni dodele pehara, Novak je izjavio da se zbog podrške publike, ipak, oseća kao najsrećniji čovek na svetu.

Mnogo različitih emocija je bilo. Ono što sam rekao na ceremoniji sam stvarno mislio. Naravno, delom sam i veoma tužan. Biće mi teško da zaboravim ovaj poraz, s obzirom na to šta sam propustio priliku da ostvarim. Publika me jeučinila posebnim . Iznenadili su me. Nisam očekivao ništa, ali količina podrške, energije i ljubavi je nešto što ću pamtiti zauvek. Zbog toga su mi oči zasuzile. Emocije su bile izuzetno jake. Kao osvajanje 21. grend slema. Bilo je veoma posebno, rekao je Novak.

“.

Medvedev je odigrao odličan meč, a novinare je zanimalo šta je to kod servisa ruskog tenisera bilo drugačije nego ranije.

Pogađao je željena mesta neverovatno dobro. Izašao je na teren odlučan. Osećalo se da je na najvišem nivou u svakom poenu, svakom udarcu. Imao je jasnu viziju šta treba da uradi i to je sproveo u delo.S druge strane, ja nisam bio na svom nivou. Moje noge nisu radile. Pokušao sam, dao sam sve od sebe. Ali napravio sam i veliki broj neiznuđenih grešaka. Igrao sam praktično bez servisa. A kada igrate protiv Medvedeva, stalno osećate pritisak. Bio sam ispod nivoa u svakom aspektu, da budem iskren. Bio je to jedan od onih dana, nažalost. Nije bilo suđeno,odgovorio je Đoković.

Na pitanje šta je osetio posle meča, dok je na stolici čekao ceremoniju dodele pehara, Srbin je odgovorio:

-Osećao sam olakšanje jer se sve završilo. Mentalno i emotivno sam morao da se nosim sa nekim stvarima koje su bile previše.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OTKLONJENE SVE DILEME: Ledej definitivno ne igra protiv Olimpijakosa

Košarkaši Partizana u 32. kolu Evrolige dočekuju Olimpijakos. Za oba tima je ova utakmica važna. Pirejci bi da imaju prednost...

POVEZANE OBJAVE