Medvedev: Novače, ti si najveći svih vremena

Ruski teniser Danil Medvedev bio je izuzetno zadovoljan posle trijumfa na US Openu, ali je dodao i da mu je pomalo žao što je sprečio Novaka Đokovića da ispiše istoriju.

Rus je u Njujorku osvojio prvi grend slem trofej, pošto je savladao najboljeg tenisera sveta 6:4, 6:4, 6:4. Na taj način sprečio je Đokovića da dođe do kalendarskog slema.

-Prvi put sam ovako nervozan. Žao mi je zbog navijača i Novaka jer svi znamo šta je želeo danas da postigne. Ali zbog onog što si uradio ove godine, i tokom karijere, za mene ti si najveći igrač svih vremena. Nikada do sada to nisam rekao, poručio je Danil na ceremoniji dodele pehara.

Zahvalio je drugi reket sveta svom timu, a otkrio je da je pehar svojevrstan poklon njegovoj supruzi za godišnjicu braka.

-Želeo bih da se zahvalim svima, timu, prijateljima, porodici, navijačima, hvala vam. Nije lako bilo doći do titule. Hvala vam što ste mi pomogli na ovom putu. Shvatam zašto ste više navijali za Novaka, dali ste mi mnogo energije, još od 2019. godine,dodao je novi grend slem šampion.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE