PROMENE U ABA LIGI: Kreće novi format takmičenja!

Prema novom sistemu takmičenja u prvoj ABA ligi, u sezoni 2021/22, plasman u plej-of će ostvariti šest najbolje plasiranih ekipa iz ligaškog dela. 

Dve prvoplasirane ekipe iz ligaškog dela ostvariće direktan plasman u polufinale, dok će ostala četiri kluba plej-ofa razigravati za plasman u polufinale. 

Razigravanje za polufinale igraće se po sistemu 3-6, 4-5, u seriji na dve pobede. Kao i do sada, polufinale plej-ofa će se igrati na dve pobede, a finale na tri pobede.

Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da se od sezone 2020/21. sva takmičenja pod njenom nadležnošću igraju po FIBA pravilima i istovremeno promenila sistem takmičenja u 1. ABA ligi.

Odlučeno je i da se specijalne pozivnice za učešće u drugoj ABA ligi ne naplaćuju i da se dodele KK Zlatibor i KK Široki, čime je uz prethodno potvrđenih 12 timova kompletiran sastav druge ABA lige u sezoni 2021/22. 

Takođe, Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da izađe u susret Košarkaškim savezima Crne Gore, Slovenije i Srbije i pomeri 9. kolo ABA lige, kako bi nacionalni timovi imali više vremena za pripremu obaveze u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ISPUSTILI DOBIJENO: Novi Beograd od +4 do poraza

Vaterpolisti Novog Beograda izgubili su meč regionalne Premijer lige od splitskog Jadrana 14:12. Kao domaćini turnira. Po četvrtinama (3:3, 6:3,...

POVEZANE OBJAVE