Bivši Zvezdin vezista oglasio se pred meč crveno-belih sa Bragom: “Zvezdi neće biti lako, dobro je što se prvi meč igra na Marakani!”

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 18 časova i 45 minuta igraju prvu utakmicu grupne faze Lige Evrope na stadionu “Rajko Mitić”, a protivnik im je porutgalska Braga.

Nekadašnji fudbaler tima iz Ljutice Bogdana Dragan Mladenović, koji je igrao protiv Brage 2005. godine, kaže da je Braga ozbiljan rival i da Zvezdi neće biti lako da izađe na kraj sa portugalskom ekipom.

“Braga je zaista jak protivnik. Možda se ljudima čini da Braga nije zvučan rival, ali imaju veliki budžet oko 50 miliona, a sama vrednost njihovih igrača iznosi preko 100 miliona. Reč je o snažnom protivniku koji je već igrao finale Lige Evrope. Trenutno igraju brz napadački, atraktivan fudbal, sa veoma brzom tranzicijom. Nisu su se uzalud nalazili u prvom šeširu i znamo da važe za favorita u grupi”, rekao je Mladenović.

Crvena zvezda sa Bragom je odigrala dvomeč pre šesnaest godina u okviru kvalifikacija za tadašnji Kup Uefa, a oba meča završena su nerešenim rezultatom. Najpre je u Beogradu utakmica završena bez golova, a onda je u gostima bilo 1:1, pa su crveno-beli zahvaljujući pravilu gola u gostima prošli u dalju fazu. Akter ovih mečeva bio je upravo Dragan Mladenović.

Braga se crveno-belim na neki način osvetila dve godine kasnije kada su ih savladali u grupnoj fazi.

Duel u četvrtak biće četvrti meč između ovih timova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SEĆAĆE SE OVE UTAKMICE: Imali +14, loši minuti crno-belih za brejk Olimpijakosa u prepunoj Areni!

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa 74:69 u 32. kolu Evrolige. Imaće za čim da žale pošto su tri...

POVEZANE OBJAVE