Legendarni teniser oglasio se nakon Novakovog poraza: “Nadam se da će velika trojka ostati na po 20 osvojenih grend slemova!”

U sportskoj javnosti se i dalje priča o meču između Đokovića i Medvedeva, analiziraju se Novakove greške i propuštena prilika da osvoji kalendarski grend slem i 21. u karijeri, ali govori se i o velikom podvigu mladog Rusa.

Legendarni švedski teniser Mats Vilander prokomentarisao je pomenuti meč za franuski Lekip.

“Verujem da je servis bio ključ ovog meča. Doneo je Medvedevu dosta lakih poena. Sa druge strane, Novak je servirao užasno i jadno. I tako je ostao bez lakih poena što je ovu borbu odmah pretvorilo u neravnopravnu. Pogotovo je to vildjivo na tvrdoj podlozi koja nije tako brza i nema ništa zajedničko sa onom u Melburnu ili sa travom u Vimbldonu. Sve što je Novak probao, nije funkcionisalo. U takvom izdanju čak ni Novak Đoković ne može zaustaviti Medvedeva”, izjavio je Vilander.

Vilander je dodao da se nada da će se trka za istorijski 21. grend slem završiti, ali i da je na osnovu dosadašnjeg iskustva malo verovatno da će se Novak na ovom zaustaviti.

“Ovaj turnir je doneo i dve lepe vesti. Prva je da je mlada generacija napokon dokazala da je spremna da preuzme baklju od starijih. Toliko da se i dalje nadam da će ‘velika trojka’ ostati na po 20 osvojenih grend slem turnira. To bi bilo sjajno! I veoma je moguće. Bio bi to idealan tajming za kraj večne trke. Druga dobra vest je da to što sam siguran da se Novak neće zaustaviti ovde. Mogu da ga zamislim kako u narednih nekoliko nedelja puni baterije a onda četiri meseca trenira kao životinja da zablista na Australijan openu. Biće to novi početak za njega”, istakao je on.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MILAN JE ZAVRŠENA PRIČA: Žiru potpisao za novi klub!

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Franuske Olivije Žiru od naredne sezone će igrati u američkom MLS-u nakon što je...

POVEZANE OBJAVE