Marina Maljković preuzima reprezentaciju Francuske?

Selektorka Srbije Marina Maljković mogla bi da preuzme klupu ženske košarkaške reprezentacije Francuske. Tu informaciju je doneo ugledni francuski list “L’Ekip”, koji podseća da je Marina, ćerka košarkaškog trenera Božidara Maljkovića, koji je 1993. godine doneo Limožu evropsku titulu.

– Govorim samo o zvaničnim stvarima. Nisam zvanično razgovarala ni sa kim. Danas vam na to ne mogu odgovoriti. S druge strane, nije tajna, ako me pitate o emocijama, to su uvek Srbija i Francuska, Francuska i Srbija, kako želite. Moj život kada nisam u klubu, svodi se na 50 odsto Pariz i 50 odsto Beograd, rekla je Marina Maljković za “L’Ekip”.

A na pitanje da li se oseća kao Francuskinja, budući da ima i državljanstvo ove zemlje i odlično se slži francuskim jezikom, odgovara direktno.

– Ja sam, takođe, i Francuskinja! Francuzi sami po sebi kroz državljanstvo pripadaju Frankofoniji i dubokoj privrženosti njenoj kulturi. Francuska je, kao i Srbija, zemlja domaćin. To joj daje specijalnu dimenziju među narodima. Francuska je velika jer je Mark Šagal, Jevrej iz Belorusije, napravio spektakularan mozaik u operi Garnije i zbog najpoznatijeg pevača Šarla Aznavura, koji ima jermensko poreklo. “Veliki Jermen, veliki Francuz, veliki umetnik”, rekao je svojevremeno predsednik Širak. To je ono što za mene predstavlja Francuska.

Da bi Marina Maljković postala selektorka Francuske, potrebno je da Savez ove zemlje da čvrstu ponudu, a takođe i da odluči da napušta selekciju Srbije.

– Da li je ovo pravi trenutak? Ne znam. Ali mora sve da bude zdravo, dobro za Srbiju, dobro za Francusku, rekla je ona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U PROBLEMU: Srpski reprezentativac pao na doping testu!

Srpski sport zatekla je informacija u vezi sa plivačem Urošem Nikolićem. Prema saznanjima portala Sportklub, utvrđeno je da je tokom...

POVEZANE OBJAVE