Partizan ruitinirao Anortozis, Menig se na najlepši način predstavio “grobarima”

AnortozisPartizan 0:2(0:1)
Menig 42′, Rikardo 68 ‘

Anortozis: Lorija – Korea, Arajuri, Risvanis, Hušbauer, Popović, Artimatas, Anderson, Hristodulopulos, Rusijas, Varda

Partizan: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović, Zdjelar, Šćekić, Marković, Natho, Menig , Rikardo

Fudbaleri Partizana slavili su u prvom meču grupne faze Lige Konferencija pošto su posle ubedljive igre savladali Anortozis na Kipru 0:2.

Samo u prvih par minuta Partizan se povukao pred svoj gol, želeći da proveri kakve su napadačke opcije rivala. Nije bilo opasnosti po Popovića, a prvi atak crno-belih bio je nedovoljno konkretan, dodavanje Rikarda za Markovića nije urodilo plodom. Prva prava šansa viđena je u 9. minutu, Miljković se ubacio po desnoj strani, šutirao snažno, ali i neprecizno. Posle prekršaja Šćekića, slobodan udarac sa više od 30 metara izveo je Hristodulopulos, i to kako, jedva je Popović uspeo da odbrani.

Najbolju šansu u prvom delu poluvremena imao je opet Miljković Ponovo su domaći zaboravili na desnog beka Partizana, on se našao gotovo oči u oči sa Lorijom, ali je malo oklevao kod udarca i šut je izblokiran. Korner je bio slaba uteha za Partizan u tom 16. minutu. Nakon toga beležimo dva udarca Lazara Markovića, ali Lorija nijednom nije bio u opasnosti. Šćekić je u 33. minutu zaradio žuti karton, a samo dva minuta docnije mogao je da se upiše u strelce. Opet je Partizan izveo korner, centrirao je Natho, loptu je glavom na drugu stativu prebacio Miljković, a udarac Šćekića je golman Lorija morao da zaustavi uz pomoć stative.

Zaledila su se srca navijača Partizana u 38. minutu kada je na zemlji ostao Rikardo Gomeš. Dugo se odličnom napadaču ukazivala pomoć, ali se on, na sreću, vratio u igru. Domaći su imali još jedan pokušaj sa distance, šutirao je Hušbauer, ali je lopta otišla pored desne stative, mada je Popović zaplivao za njom. I onda- gol! Igrao se 42. minut, opet je Rikardo dobio duel sa rivalom, odložio loptu na desnu stranu za Markovića, ovaj je imao zicer, ali je Lorija odbranio. Međutim, na odbijenu loptu je natrčao Kvinsi Menig i postigao svoj prvenac u Partizanu. Do poluvremena je opet u napadačkoj akciji bio Miljković, pokušao je dribling, ali je zajedno sa loptom završio u gol autu.

U drugom poluvremenu Partizan je prvu šansu imao posle 5 minuta igra, a Rikardo nije bio precizan na dodavanje Natha.

u nastavku Partizan je porpilično fizički pao. Anortozis je bolje delovao na terenu i imali su dobru priliku preko Deletića, ali je Popović odlično intervenisao.

Ipak, u 68. minutu, Rikardo je dobio loptu na ivici kaznenog prostora, na dodavanje Jovića, i iz okreta je fenomenalno šutirao pod samu prečku i doneo prednost od 0:2.

Odmah potom, Rikardo je imao novu priliku, ali je golman domaćih ovoga puta dobro intervenisao i tada kao i prilikom natrčavanja Jojića.

Do kraja meča viđeno je rutisnko odrađivanje posla crno-belih, koji su verovatno već bili mislima na “Večitom derbiju” koji je na programu u nedelju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pomeraju se utakmice 33. kola Superlige!

Tokom uskršnjih praznika neće se igrati fudbal u Superligi. Umesto toga, 33. kolo elitnog domaćeg takmičenja počeće tri dana...

POVEZANE OBJAVE