Superliga ipak nije mrtva?! Kontroverzni predsednik Napolija ima moćan plan od 10 milijardi evra

Zamisao o Superligi još nije nestala, pogotovo ako će se predsednik Napolija Aurelio De Laurentis nešto pitati.

Ovaj 72-godišnji biznismen namerava oživeti tu zamisao s ulaganjem vrednim 10 milijardi evra, ali uz nekoliko velikih i ključnih izmena.

Predlog Superlige pokazao se jako nepopularnim među engleskim navijačima, ali De Laurentis smatra da može rešiti jedan od glavnih problema.

Vizija filmskog producenta o Superligi je svojevrsna Ligešampiona u kojoj svaki klub svake sezone mora zaslužiti svoje mesto. Podsetimo, prethodni predlog Superlige bio je zatvorenog tipa, rezerviran samo za njene osnivače.

“Ligašampiona i Liga Evrope ne stvaraju dovoljno prihoda za klubove da opravdaju učestvovanje u njemu. Da biste bili konkurentni, potrebno vam je više vrhunskih igrača. To znači da morate potrošiti više novca, a novac od nagrada na evropskim takmicenja to ne pokriva. Zato klubovi moraju razgovarati jedni s drugima kako bi osmislili moderniji i unosniji model takmičenja”, kazao je De Laurentis za Dajli Mejll.

“Stvaramo evropsku ligu s demokratskim ustavom ulaska, na temelju onoga što klubovi postižu u svojim domaćim takmičenjima. Ispitao sam tržište i imam projekt koji će doneti 10 milijardi evra u tu ligu, ali potrebna nam je dobra volja i potpuna nezavistnost.”

Podsetimo, De Laurentis je kupio Napoli 2004. godine kada je klub, nakon bankrota, završio u Seriji C. Pod njegovim kormilom vratili su se u Seriju A 2007. godine, a u pet su navrata igrali grupnu fazuLigešampiona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UBEDLJIVO U MAJSTORICI: Crvena zvezda je šampion Srbije!

Odbojkaši Crvene zvezde slavili su u majstorici Superlige protiv Partizana 3:0 (25:23, 25:18, 25:18). Samo je prvi set bio neizvestan...

POVEZANE OBJAVE