VELIKA POBEDA: Zvezdi pripala rovovska borba sa odličnom Bragom (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde su u prvom meču Lige Evrope slavili protiv Brage 2:1 i na taj način osvojili 3 velika boda koji ih stavljaju na čelo tabele u svojoj grupi.

Iako je prvo poluvreme bilo dosta tvrdo i bez velikih prilika, bilo je vrlo sadržajno.

Obe ekipe su pokušavale da dođu do gola, ali su odbrane odlično funkcionisale. Crveno-beli su prvu priliku imali već u 30. sekundi kada je golman Brage loše krenuo na istrčavanje, ali nikog od igrač srpskog tima nije bilo u kaznenom prostoru da loptu prosledi u praznu mrežu.

Braga je svoje šanse tražili iz šuteva iz daljeine, a najbolju priliku su imali sredinom poluvremena kada su imali kontra napad posle greške Kange na sredini terena. Ipak, srećom po Borjana, lopta je otišla preko gola.

Zvezda je napadala u talasima. ben je imao dobar potez koji je izblokiran, a ubrzo posle toga sjajni igrač se povredio i zamenio ga je Dioni.

U završnici prvog dela Braga je imala dve odlične šanse za gol. Prvu je osujetio Deragović koji je u poslednjem trenutku loptu izbio u korner, dok je posle udarca iz ugla pogođena stativa. Na kraju otišlo se na odmor bez golova.

U sličnom ritmu se nastavilo u drugom delu. Nije bilo šansi neki 15-ak minuta, a onda je prvo Ivanić imao dobru priliku, a sa druge strane šut Paizona je otišao tik uz prečku.

Crvena zvezda je najbolju priliku do tada imala u 73. minutu kada je Ivanić povukao tranziciju, lopta mu je izbijena, ali je došla do Dionija koji nije uspeo da postigne gol.

Što nije uspeo Dioni, jeste Rodić i to posle kornera. Lopta je otišla na nekih 12-13 metara, a Rodić je u stilu vrsnih napadača prosledio je u gol i bilo je to 1:0.

Međutim, kako se to dešavalo više puta u evropskim utakmicama crveno-belih protivnik je izjednačio već u sledećem napadu. Galeno je sjajno šutirao sa 20 metara, posle pogrešnog dodavanja Sanoga, i poslao loptu u malu mreži i ekspresno je bilo 1:1.

Utakmica je dobila miran tok 10-ak minuta, a onda je Mirko Ivanić u kaznenom prostoru uspeo da sačuva loptu i da bude saplete, a sudija iz Škotske je odmah pokazao na penal. Odluka je potvrđena iz VAR sobe, a Aleksandar Katai je bio neumoljiv sa bele tačke i to je 2:1 za Crvenu zvezdu.

Braga je krenula na sve ili ništa i imali su brzo veliku priliku koju je Borjan sjajno odbranio. Okružili su Portugalci gol Zvezde i bilo je vrlo napeto i na terenu i na tribinama. Ipak, izabranici Dejana Stankovića su ostali pribrani do kraja i crveno-beli su izvojevali tešku i veliku pobedu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović: Cilj je medalja na Olimpijskim igrama!

Košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović po ispadanju njegovog tima iz plej-ina NBA lige i završetka sezone, istakao je da se...

POVEZANE OBJAVE