OD GOTOVOG VERESIJA: Partizan prokockao 19 koševa prednosti, Pao slavio posle produžetka

PanatinaikosPartizan 89:85 (14:20, 17:28, 28:20, 21.12, 9:5)

Košarkaši Partizana nisu uspeli da izbore finale turnira u Atini pošto su u polufinalnom meču poraženi od domaćina, ekipe Panatinaikosa, sa 89:85, tek posle 45 minuta igre. Imao je srpski tim i 19 poena prednosti, ali nije uspeo da je sačuva, pa su Atinjani boljom igrom u drugom poluvremenu i produžetku, stigli do trijumfa. U timu Partizana nije bilo lakše povređenog Alena Smailagića. Pao ćeu finalu igrati protiv Anadolu Efesa, koji je sa 88:69 pobedio Ulm u prvom polufinalu.

Panatinaikos je poveo sa 5:0 na startu meča, dok su crno-beli imali mnogo problema u napadu, a poentirali su tek u trećem minutu preko Miletića. Od tog trenutka, pa sve do kraja prvog poluvremena postojao je samo jedan tima na perketu, onaj iz Beograda. Partizan je bio razigran, rastrčan, i prednost srpskog tima samo je rasla. Već u prvoj četvrtini iznosila je +8, bilo je 20:12, a sredinom druge deonice i maksimalnih +19, kada su crno-beli poveli sa 40:21. Tada Pao pravi seriju 7:0 i hvata priključak u ovom meču.

Počeli su problemi na skoku, kako pod košem rivala, tako i pod svojim obručem, pa je grčki velikan dobijao često priliku da poentira iz drugom, a neretko, i trećeg pokušaja. Prvi napad rivala Partizan je odbio, pa se na odmor otišlo sa 17 koševa viška za naš tim, bilo je 48:31. Treća četvrtina bila je problematična od početka, ”zeleni”su je otvorili sa dve trojke, a od njene polovine razlika više nije bila dvocifrena. Beograđani su u poslednjih deset minuta ušli sa devet poena razlike, što nije garantovalo miran finiš. Kod vođstva 73:63 Pao je dodao gas i serijom 10:0, prvo izjednačio, a sa još pet koševa i poveo. Bila je to serija 15:0, koju Obradović ni tajm autom nije uspeo da zaustavi.

Partizan, ipak, nije potonuo. Pronašao je napadačku igru, a na 38 sekundi pre kraja Rade Zagorac je izjednačio trojkom na 80:80. U sledećem napadu domaćina kapiten Partizana je izborio loptu, pa su crno-beli imali 30 sekundi i posed. Jam Madar je dva puta pokušao, oba puta loše i bez balasa, pa je Panatinaikos dobio šansu za trijumf. Sa zvukom sirene šutirao je Peri, ali je pogodio samo obruč, pa je morao da se igra produžetak. Zanimljivo je da je u finišu Željko Obradović stalno menjao postavu, pa su Madar i Panter igrali samo u napadu, a Trifunović i Dangubić u odbrani.

Evans je trojkom doneo tri razlike domaćinu na minut i po pre kraja prvog produžetka, ali je uzvratio polaganjem Kevin Panter. Posle dva promašena penala Flojda, Ledej je izbacio loptu u aut, a Pao je iz sledećeg poseda pogodio novu trojku i 38 sekundi do završetka bilo je 89:85. Partizan nije realizovao napad i tu je bio kraj nada za crno-bele.

Kod pobednika najefikasniji je bio Papapetru koji je meč završio sa 21 poenom. Po 15 su dodali Evans i Peri, dok je Flojd ubacio 11. U ekipi Partizana Zek Ledej je postigao 17, Jam Madar 15, a dvocifreni su bili Rade Zagorac i Uroš Trifunović sa po 10 koševa. Po 8 poena postigli su Kuruc i Panter.

Partizan će u nedelju od 16 časova igrati za treće mesto protiv nemačkog Ulma, koji je u prvom polufinalu ubedljivo poražen od Anadolu Efesa, dok će o trofeju odlučivati meč između Panatinaikosa i Efesa, koji počinje u 19 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OLIMPIJAKOS SPREMA BOMBE ZA NAREDNU SEZONU

Još nije gotova sezona u Evroligi, a Olimpijakos već misli na pojačanja za iduću sezonu. Olimpijakos je ligaški deo Evrolige...

POVEZANE OBJAVE