Lidej o Partizanu: Mlad smo tim, igrati za Željka nije korak unazad

Jedno od najvećih pojačanja Partizana za narednu sezonu je svakako krilni centar Zek Lidej.

Iskusni evroligaški igrač ima sjajnu sezonu iza sebe u Olimpiji iz Milana, a u pripremnim utakmicama je do sada opravdao svoju reputaciju.

On je u razgovoru za BasketInside, između ostalog, govorio o Partizanu i Željku Obradoviću.

Jako smo mlad tim i moramo biti sigurni da dobro naučimo mlađe igrače kako da igraju u pravom smeru i to rade uspešno. Pokušavamo da budemo bolji svakog dana, slušajući trenera i način na koji on želi da igramo i dostignemo najveći mogući nivo, rekao je Lidej.

Potom je govorio i Željku Obradoviću.

On stalno razmišlja o košarci. Uvek pokušavam da naučim što više od svakog trenera i naravno da je to i sada slučaj. Puno razmišlja o igri, kako da je unapredi i dostigne najveći mogući nivo. On zna da smo mlad tim i zato želi da igramo brzo.

Upitan je Amerikanac da li dolazak u Partizan vidi kao korak unazad u karijeri s obzirom da neće igrati Evroligu.

Ne mislim da je igranje za Željka Obradovića korak unazad u mojoj karijeri. Trudim se da budem bolji svakog dana i da nastavim napredovati. Ono što želim je da pobeđujem što više mogu. Zahvalan sam na prilici da radim i učim od legendarnog Željka Obradovića.

Trofeji u ABA ligi i Evrokupu su obaveza, da li oseća pritisak zbog toga.

Lično, ne obraćam pažnju na te stvari. Potpuno sam fokusiran na to šta moramo raditi u svlačionici i na terenu kao grupa i kao tim. Ako nastavimo da radimo naporno iz dana u dan, posebno u pripremnom delu, imaćemo veće šanse da ostvarimo te ciljeve na kraju sezone.

Ponovo će igrati sa kevinom Panterom, sa kojim je u prošloj sezoni vodio Olimpiju na F4.

Kevin je sjajna osoba i saigrač. Volim da radim sa njim. On se ne plaši velikih utakmica, “ubica” je na terenu. To je tip igrača kakvog trebaš imati u timu kako bi pobeđivao. U Beogradu ćemo pokušati da uradimo nešto slično kao u Milanu i da ostvarimo odlične rezultate nakon toliko godina, završio je Lidej.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroligaš ostaje bez licence u elitnom takmičenju!?

Kako stvari stoje KK Baskonija može da bude u ozbiljnom problemu kada je reč o Evroligi, a razlog su...

POVEZANE OBJAVE