ODBOJKAŠI PRED POLUFINALE: Važno je da od početka budemo agresivni

Odbojkaši Srbije, igraju danas, od 21 čas, meč polufinala Evropskog prvenstva, a protivnik im je selekcija Italije.

Očekivanja pred večerašnji duel, izneo je selektor Srbije, Slobodan Kovač:

Već smo ostvarili dobar rezultat, ali hoćemo više. Zašto da ne budemo jedina selekcija uz Italiju i Rusiju koja je dva puta zaredom osvajala titulu prvaka Evrope. Italijani svoju reprezentaciju upoređuju sa generacijom iz 1991. Oni traže način da se vrate na pobedničku stazu, imaju veliki motiv kao i mi. Ali, razmišljamo o sebi, analiziramo protivnika, pokušavamo da mu nađemo mane, jer znamo da ima puno vrlina. Mislim da ćemo da ih pročitamo i ostvarimo željeni rezultat. – izjavio je on, za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Sličnog mišljenja je i Marko Podraščanin:

“Azuri” su ovde došli sa mladim igračima, bez svoje prve dve zvezde, Zajceva i Huantorene i vidim da im to prija. U suštini trebalo bi da im pokažemo da smo iskusnija ekipa, da imamo dosta ovakvih utakmica u nogama, za razliku od njih. Važno je da od početka budemo agresivni, naročito na servisu, da pokažemo da smo mi ti kojima je mesto u finalu. Sa većinom njihovih igrača sam igrao tako da ih dobro poznajem. – izjavio je on, u razgovoru za “Večernje Novosti”.

Iako su mladi imaju iskustvo zbog igranja u Seriji A. Na šampionatu su dobro igrali, ali grešili, ostavljali protivnike ispod 20 poena, kao protiv Nemačke u četvrtfinalu, gde su pokazali zrelost. Najveće uzdanica je tehničar Đaneli, koji ima 25 godina, a veoma je iskusan. Igrao sam lane sa njim, upošljava brzo, raznovrsno. U stvari to je totalno drugačija ekipe od one na koju smo navikli– smatra Srećko Lisinac.

Na Evropskim prvenstvima, Srbija i Italija su se, do sada, sastale 17 puta. Naša selekcija vodi sa 10:7 u pobedama.

Foto: CEV

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nikola Jokić postavio novi rekord NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić postavio je novi rekord NBA lige. Reprezentativac Srbije je postao prvi košarkaš u NBA koji je...

POVEZANE OBJAVE