POVRATAK U ATINU: ŽOC o Janakopulosu i Dudi, nedostajaće mu čitavog života

Košarkaši Partizana, igraće ovog vikenda, na veoma jakom turniru u Grčkoj, koji nosi ime Pavlosa Janakopulosa , čuvenog predsednika Panatinaikosa.

Osim atinskih zelenih i crno belih, na turniru će učestvovati, i ekipe nemačkog Ulma, i prvak Evrope Anadolu Efes.

Pred povratak na mesto uspeha, trener Partizana, Željko Obradović, govorio je o Janakopulosovom zaveštanju:

U ime Partizana želeo bih da se zahvalim na pozivnici da učestvujemo na ovom turniru. Srećan sam što sam ponovo ovde, a imaćemo i priliku da odigramo dve jake utakmice. Svi znate kakav je bio moj odnos sa Pavlosom Janakopulosom. Nikada neću zaboraviti šta je sve uradio za mene – on je jedinstvena osoba koja je me je naučila mnogo čemu, ne samo u košarci. Slušao sam njegove savete i naš odnos nije bio samo profesionalan. Bio je sa nama svakog dana, svake večeri, bio je blizak sa svim ljudima u klubu. On je bio osoba o kojoj treba govoriti. Hvala i Dimitrisu što nas je pozvao.rekao je on.

Potom je i dodao, osvrćući se na smrt Dušana Ivkovića:

Svestan sam da i u Grčkoj danas svi pričaju o smrti mog kuma Dude Ivkovića, kao što je to nekad bio slučaj i sa Pavlosom. Njih dvojica će mi nedostajati čitavog života.

Sa Panatinaikosom, Obradović je osvojio pet titula Evrolige, u periodu od 1999. do 2012. godine.

Upravo će, njegov bivši tim, odmeriti snage sa Partizanom, u polufinalu, koje se igra večeras, sa početkom od 19 časova.

Drugi par čine Ulm i Efes, oni igraju od 16 sati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PSV na veličanstven način osigurao titulu!

Fudbaleri PSV-a iz Ajndhovena pobedili su kao gosti Herenven rezultatom 8:0 i najverovatnije osigurali titulu. Po dva gola za PSV...

POVEZANE OBJAVE