Stanojević pred derbi: Pobedom ne osvajamo titulu, svaka im čast, znamo šta znači pobediti tim iz vrha portugalskog fudbala

U nedelju od 18 časova očekuje nas 165. Večiti derbi.

Posle duže vremena Partizan najveću utakmicu srpskog fudbala dočekuje kao ekipa koja ima prednost u odnosu na Crvenu zvezdu. Pobedom bi umnogome se rasteretili pred nastavak šampionata u kojem za sada igraju impresivno.

Drago mi je što možemo da uđemo u derbi u situaciji gde ne može protivnik da se odlepi od nas, da smo konkurentni za titulu i to je za mene najvažnije. Da budemo u trci za šampionsku krunu. Inače, pet bodova prednosti ranije nije bilo garant titule, gubile su se i veće razlike. Imamo još dosta jakih utakmica, tako da i da pobedimo, sigurno je da nećemo več u osmom kolu osvojiti pehar, rekoaje Aleksandar Stanojević na konfrenciji za novinare pred ovaj meč.

On je istakao zabrinutost s obzirom da najbolji strelac ekipe Rikardo Gomeš ima povredu.

Rikardo je u sedam uveče sinoć išao na snimanje magnetnom rezonancom. Pokazalo se da ima malo oštećenje, ali kažu da nije rizično da igra utakmicu. Pitanje je samo jačine bola, da li može da ga iznese. Poznajući njega, mislim da će igrati, tačnije, nadam se da će igrati, međutim, videćemo više posle večerašnjeg treninga, rekao je Stanojević.

U prošloj sezoni Partizan nije uspeo da savlada Crvenu zvezdu u tri odigrane utakmice.

Prošle sezone negde nismo imali sreće, negde se zasluženo završilo na takav način. Ovde u Humskoj smo pred kraj primili gol. Nadamo se da će sada biti drugačije, igramo na našem stadionu, ovde je uvek posebna emocija. Imamo iza nas period od godinu dana, dosta toga smo uradili, imamo neke načine na koje igramo i pravimo igru… Lakše mi je sada nego što je tada bilo. Želim da naši navijači osete našu emociju na terenu i naravno da ćemo ići da pobedimo. Prošle sezone su se derbiji igrali bez nekog velikog značaja, a sada imamo šansu da budemo sa njima u borbi za titulu do kraja.

On je pohvalio rivala za pobedu protiv izuzetno jake ekipe Brage.

Pratimo sve, svaka im čast na utakmici protiv Brage. Mi iz struke znamo šta znači pobediti tim iz vrha portugalskog prvenstva. Oni su malo promenili stil igre, često igraju romb, napadaju više u leđa nego ranije. Izuzetno su opasni u tranziciji. Da li će igrati Eraković ili Lazetić, to ne znam, ali ne verujem da će nastupiti sa trojicom u poslednjoj liniji, ostalo sve očekujemo, rekao je trener Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otkazan sastanak upravnog odbora Partizana

Sednica Upravnog odbora FK Partizan, koja je trebalo da bude održana danas, otkazana je u poslednjem trenutku. Kako javlja Kurir,...

POVEZANE OBJAVE