ĐORĐEVIĆEVA SEĆANJA: Ivković je znao kako da iskoristi svoju ličnost

Trenerska legenda srpske košarke, Dušan Ivković, preminuo je pre nekoliko dana.

Vest je potresla čitavu javnost, a ne prestaju da se nižu sećanja njegovih kolega i prijatelja.

Bivši selektor Srbije, a sada Fenerbahčea, Aleksandar Đorđević, u intervjuu za Maxbet radio, prisetio se zajedničkih momenta sa Dudom.

Vezuje nas Crveni krst, to je specifični beogradski kraj sa mnogo izuzetnih ljudi u svim sferama. Moj otac se družio sa njim i njegovim bratom Pivom. Ostao je vezan za Radnički. Ukrštali su nam se putevi, bili smo često u istom dresu i ostvarili dosta uspeha. Sada kao trener mnogo bolje shvatam način njegovog rada, bio je džentlmen, imao je harizmu, imao je komunikaciju, svi su ga slušali pomno. Uvek je imao šta da kaže, ostavio je mnogo toga iza sebe. -rekao je on.

Pričao je i o njegovom karakteru:

Upoznao sam ga takvog u ranijim periodima. Znao je kada da podvikne, šta da kaže, kako da iskoristi svoju ličnost. Mi igrači smo imali strahopoštovanje. Trebalo je da napiše knjigu o tome kako se vode klub i reprezentacija. Bili smo okruženi fantastičnim saradnicima. Dolazili smo do raznih finala i medalja. Ivković je uspevao da okupi reprezentativce za vreme sankcija, igrali smo utakmice, trenirali. Tada smo izgradili ono što smo postigli kasnije. To su bila ključna leta, jer smo tada tinjali da opet obučemo dres i osvojimo medalju. Zbog toga je zlato iz 1995. godine značajno jer je došlo posle teškog perioda za našu zemlju.

Komemoracija povodom smrti Dušana Ivkovića, biće održana sutra, od 16 časova, u domu Narodne Skupštine. Čuveni trener, biće sahranjen dan kasnije, u 12 časova, na Novom groblju u Beogradu

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLEDNJI POZIV: Preuzmi deo NAGRADNOG FONDA od čak 1.200.000 DINARA!

Pred vama je poslednja šansa da se pridružite i postanete deo promocije KEŠ MANIA u MERIDIANU. Pitate se zašto...

POVEZANE OBJAVE