REMI U HUMSKOJ: Katai doneo bod Zvezdi

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde remizirali su 1:1u 165. večitom derbiju koji je odigran u okviru 9. kola Superlige Srbije.

Večiti derbi završen je bez pobednika, a za to je najzaslužniji Aleksandar Katai koji je pogotkom u 83. minutu na asistenciju Milana Rodića doneo bod Zvezdi.

Prva situacija vredna pomena na utakmici dogodila se posle tri minuta kada je Aleksandar Katai uputio udarac ka golu crno belig.. Imao je prostora Katai da se namesti, ali je pogodio direktno opovića koji je to lako ukrotio.

Dva minuta kasnije, usledila je prilika za Dionija koji je svojom brzinom napravio problem Vujačiću i Saničaninu. Šutirao je iz neposredne blizine, ali je Popović dobro ušao u šut koji je bio iskosa sa desne strane.

Potom je i Rikardo imao dve šanse, ali se dva puta spetljao, a nova velika šansa bila je u 31. minutu kada je glavom probao Katai sa sedam metara i pogodio prečku!

U 36. minutu – “bomba”. Bibras Natho sa velike udaljenosti šutira i gađa desni ugao, Borjan je u toj situaciji bio nemoćan i Partizan poveo sa 1:0 zahvaljujući prelepom golu.

Moglo je da bude i 2:0 za crno-bele, u 40. minutu je ponovo probao Natho, ali je njegov šut izblokirao Sanogo i ona ide preko prečke iako je Borjan već praktično bio savladan.

Odmah na startu drugog dela usledila je promena u napadu Crvene zvezde. Marko Lazetić, zamenio je Nenada Krstičića.Partizan je zatresao mrežu i drugi put na ovoj utakmici. Učinio je to Rikardo Gomeš, ali je prethodno dosuđen faul nad Rodićem.

Novu šansu da dupliraju prednost, fudbaleri Paritzana imali su u 60. minutu kada je Jović proigrao Rikarda u sredini, ovaj je leđima bio oktrenu i uputio udarac pored same stative.

Posle dužeg vremena, Zvezda je došla u situaciju da zatrese mrežu protivnika. Katai je u gužvi bio najbolji u skoku i za malo uspeo da savlada Popovića. 

U 83. minutu je Aleksandar Katai bio odlično postavljen u kaznenom prostoru i glavom tukao ka golu Partizana, sada je bio precizan i tim pogotkom poništio majstoriju Natha iz prvog poluvremena – 1:1.

Imali su crno-beli još nekoliko opasnih prilika do kraja ovog susreta, ali nisu uspeli da matiraju Milana Borjana pa se utakmica završila nerešenim rezultatom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE