Šokantan kraj derbija u Londonu, Ronaldo nastavio seriju golova

Dve izuzetno zanimljive utakmice u 5. kolo Premijer lige odigrane su ovog popodneva. Pobede su pripale Brajtonu i Mančester junajtedu.

”Crveni đavoli” su gostovali na stadionu ”Olimpijskom stadionu” u Londonu i stigli do nove pobede. Nije dobro krenulo po Solskjerov tim, posle dve propuštene prilike ”Čekićari” su poveli pogotkom Alžirca Benrane nakon pola sata igre. Benrama je imao i sreće, pošto je lopta pogodila Varan i promenila pravac, pa David de Hea nije uspeo da reaguje. Samo pet minuta kasnije Kristijano Ronaldo je poravnao. Da bi savladao Fabijanskog, trebala su mu dva pokušaja, prvi udarac golman Vest Hema je odbranio, ali je POrtugalac odbijelu loptu lako smestio u mrežu.

Drugo poluvreme bilo je znatno slabije, sve do paklenog finiša. Rezervista Džesi Lingard je postigao sjajan gol u 89. minutu, a minut kasnije je Ronaldo tražio penal koji nije dobio. U trećem minutu nadoknade penal na drugoj strani, lopta je u ruku pogodila Luka Šoa, pa je sudija Martin Etkinson, posle provere snimka, pokazao na belu tačku. Tada se dogodilo nešto potpuno neočekivano. Dejvid Mojes je u igrau posla Marka Nobla da izvede jedanaesterac. Iskusni fudbaler je prišao lopti, ali je španski golman prozreo njegovu nameru i odbranio, dosta traljav, šut. Tako su bodovi otputovali u Mančester, a mngo će se narednih dana govoriti o odluci trenera Vest Hema. U ekipi Junajteda od 88. minuta je igrao Nemanja Matić, ali je uspeo da zabeleži asistenciju za Lingardov gol.

Lester je ostavio bodove u poznatom univerzitetskom centru Engleske. Gostovanje u Brajtonu nije se završilo dobro po ”Lisice”, pa su ”Galebovi” osvojili nove bodove, za najbolji start u Premijer ligi. Domaći su poveli pogotokom Mopej sa bele tačke u 35. minutu, da bi Velbek, posle odličnog skoka, povisio na 2:0 u 50. Desetak minuta kasnije smanjio je Džejmi Vardi, a do kraja meča gostima su poništena dva gola zbog ofsajda, prvo Lukmanu, a onda i Ndidiju.

VestHemMančesterjunajted 1:2(1:1)
Benrama 30′ – Ronaldo 35′, Lingard 89′

BrajtonLester 2:1(1:0)
Mopej 35′(p), Velbek 50′ – Vardi 61′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠEK OŠTAR PREMA NBA ZVEZDI: Naučite me kako je zaradio 80 miliona za 55 utakmica

Sredinom aprila će u NBA ligi početi plej-in a potom i plej-of. Na zapadu se vodi velika borba Denvera, Oklahome...

POVEZANE OBJAVE