Umorni Partizan brzo položio oružje pred Ulmom

UlmPartizan 94:84(26:21, 24:21, 22:13, 22:29)

Košarkaši Partizana zauzeli su četvrto mesto na 3. po redu turniru Pavlos Janakopulos u Atini. Posle poraza u dramatičnom meču sa domaćinom, ekipom Panatinaikosa, u polufinalu, u borbi za treće mesto crno-beli su pružili znatno slabiju partiju i ubedljivo su poraženi od nemačke ekipe Ulm. Treba reći da Željko Obradović u ovom meču nije računao na tri najveća pojačanja ovog leta, Kevin Panter i Zek Ledej su dobili poštedu, dok je Alen Smailagić i dalje povređen.

Osim početnih 4:0, Partizan je bio u konstantno zaostatku za ekipom Ulm, nemačkim ligašem koji će takođe igrati u Evrokupu ove sezone. Već u prvoj četvrtini Ulm je imao +7, bilo je 24:17, da bi se ovaj period završio sa 26:21. Malo toga se promenilo i u drugoj deonici. Partizan je imao velikih problema u odbrani, mada ni napad nije bio tečan, kako je to bilo u prvom poluvremenu meča sa Panatinaikosom u polufinalu. Najveća razlika koju je Ulm imao bila je devet poena, Partizan je serijom 5:0 prišao na 45:42, ali su poslednjih pet koševa u prvom poluvremenu dali Nemci i vratili +8. Na odmor se otišlo sa 50:42.

Ako je napad još i ličio na nešto u prvom poluvremenu, potpuno je stao u trećoj četvrtini. Dugo je Partizan bio na samo šest ubačenih poena, pa je Ulm došao do ogromne prednosti od 19 koševa razlike, bilo je 67:48. U tim trenucima Nemci su napravili seriju 15:1. Obradović je pružio šansu i Balši Koprivici i Gregoru Glasu, košarkašima koji nisu imali minutažu u meču sa Panatinaikosom, ali ni njih dvojica, sa Zagorcem, Dangubićem i Trifunovićem, kasnije Avramovićem, nije donela nikakav napredak. Ulm je dobio treći period sa devet koševa razilike i pred poslednjih deset minuta stekli nedostižnih 17 razlike.

Balša Koprivica se dobro snalazio i brzo sakupio deset koševa, a Partizan je spustio je spustio na -10, na nešto više od četiri minuta pre kraja, posle trojke Dangubića. Ipak, pobeda Nemaca nije dolazila u pitanje, mada je mlada postava Partizana pokazala dosta u poslednjim minutima. Na kraju je bilo 94:84 za Ulm. Kod Partizana najviše je pokazao Avramović, on je meč završio sa 21 poenom, Koprivica je imao 12, a po 11 Trifunović i Kuruc. Mosongejl je postigao 20, a Kriston 16 za Ulm. U finalu će igrati Panatinaikos i Anadolu Efes.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fudbalski vikend za pamćenje: Ovo su pet utakmica koje se moraju naći na vašem tiketu!

Pred nama je još jedan uzbudljiv fudbalski vikend – petak, subota i nedelja rezervisani su za top lige, a...

POVEZANE OBJAVE