Gazda Fiorentine opleo po velikanima: ‘Inter i Juventus ne poštuju pravila’

Predsednik Fjorentine Roko Komizo nada se da će njegov tim dostignuti nivo Napolija, Lacija i Atalante te poručuje da Inter i Juventus “ne poštuju pravila”.

Gazda Viole dao je intervju za Rai 2.

-Potrošio sam 170 miliona evra na kupovinu Fjorentine, dodajući 80 miliona za pokriće gubitaka u prethodne 2 godine i oko 87 milionaa za izgradnju parka Viola, tako da to čini 350 miliona evra”, započeo je Komizo.

“Nisam mogao napraviti slično ulaganje u drugim vremenima, ali nisam poput drugih Amerikanaca. Rođen sam u Italiji i vratio sam se kako bih zemlji i fudbalu vratio ono što sam dobio” nastavio je 71-godišnjak.

“Mislim da su Lotito, De Laurentis i Percasi napravili izvanredan posao, sva trojica su kupili klubove s malo novca. Dva su bila u stečaju ili Seriji B. Divim im se i nadam se da će Fjorentina doći do iste razine.”

“Imao sam priliku kupiti Milan, a zatim je gospodin Li napravio glupost zbog koje je u godinu i po dana izgubio 500 miliona evra.”

“Pravila u fudbalu moraju biti transparentna. Nije moguće da Fiorentina mora biti u skladu s indeksom likvidnosti svakih tri ili šest meseci kako bi donela novac Italiji, dok klubovi poput Juventusa ili Intera ne poštuju ta pravila.”

“Zašto ja moram osigurati novac, a drugi ne? Pravila se jednostavno ne poštuju”, završio je Komizo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE