Legendarni argentinski košarkaš u novoj avanturi!

Sjajnu profesionalnu košarkašku karijeru, koja je trajala čak 25 godina, Luis Skola završio je ovog leta nakon Olimpijskih igara u Tokiju. Ipak Argentinac nije rekao zbogom košarci.

Naime, poslednju sezonu u svojoj karijeri proveo je u Varezeu iz Italije, a umesto kao igrač od naredne sezone u ovom klubu biće u novoj ulozi – obavljaće funkciju izvršnog direktora kluba.

U svojoj bogatoj karijeri proveo je 10 godina u NBA ligi, gde je nastupao za Hjuston, Indijanu, Finiks, Toronto i Bruklin. Nakon što je napustio najbolju ligu sveta, najviše se istakao igrom za reprezentaciju Argentine. Skola je bio i jedan od najzaslužnijih košarkaša koji su pre dve godine na Svetskom prvenstvu u Kini odveli “Gaučose” do srebrene medalje.

Sa reprezentacijom Argentine osvojio je, pored pomenutog, još jedno srebro, i to na Svetskom prvenstvu 2002. godine, a najveći uspeh sa nacionalnim timom ostvario je 2004. godine kada se okitio olipmijskim zlatom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OBELEŽIO TREĆU RUNDU PO EVROLIGE: Košarkaš Makabija MVP

Nakon trećih utakmica u plej-ofu Evrolige, poznato je da je Real Madrid prvi učesnik F4 u Berlinu. Večeras priliku da...

POVEZANE OBJAVE