La liga: Sevilja slavila protiv Valensije, treća sreća za Espanjol! (VIDEO)

Fudbaleri Sevilje pobedili su ekipu Valensije pred svojim navijačima rezultatom 3:1 dok je Espanjol osvojio tri boda na svom stadionu protiv poslednjeplasiranog Alavesa pobedom 1:0.

Sevilja je prednost stekla već u trećem minutu meča, kada je pogodio Papu Gomes. Nije se dugo čekalo na drugi pogodak, pa je u 15. minutu loptu u sopstvenu mrežu skrenuo golman gostiju Toni Lato. Samo sedam minuta kasnije Andalužani su stigli do velike prednosti od 3:0, a sjajan gol postigao je Rafa Mir, nakon što je lobovao golmana gostiju. U 31. minutu Ugo Duro smanjio je na 3:1 i tako postavio konačan rezultat prvog poluvremena, a ispostavilo se i utakmice, budući da u drugom delu igre nije bilo golova.

Sevilja je ovom pobedom stigla do 11. boda nakon pet odigranih mečeva i trenutno zauzima treće mesto na tabeli. Valensija ostaje na 10 bodova, ali ima utakmicu manje od Sevilje i trenutno je na četvroj poziciji La lige.

U drugom meču Espanjol je savladao ekipu Alavesa rezultatom 1:0. Katalonci su postigli gol već u trećem minutu, ali je zbog ofsajd pozicije De Tomasa, koji je bio strelac, gol poništen. Isti igrač opet je zatresao mrežu gostiju u 18. minutu, ali još jednom mu je poništen pogodak zbog ofsajda, nakon reakcije VAR-a. Domaći su do prednosti došli tek iz trećeg pokušaja, kada je glavni akter ponovo bio De Tomas. On je uspešno realizovao jedanaesterac u 54. minutu i tako postavio konačan rezultat.

Espanjol trenutno ima šest bodova iz isto toliko odigranih utakmica, a ekipa Alavesa zakucana je za poslednje mesto na tabeli, i dalje bez ijednog osvojenog boda i uz negativnu gol razliku 1:11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE