OGLASILA SE ZAJEDNICA SUPERLIGAŠA: Poslali važan apel klubovima

Fudbaleri Crvene zvezde, trebali su danas da igraju meč 10. kola Superlige, sa Voždovcem.

Međutim, duel je odložen, zbog desetorice igrača crveno belih, koji imaju problema sa tomačnim virusom.

Zajednica superligaša, uvažila je molbu kluba iz Ljutice Bogdana, ali se ubrzo, oglasio njen direktor, Aleksandar Pivić.

Shodno poslednjim dešavanjima u vezi sa odlaganjem pojedinih utakmica u Linglong Super ligi Srbije i pojave nejasnih interpretacija koje su izazvale reakcije javnosti, u cilju otklanjanja nejasnoća želim da istaknem da se po prvi put dogodilo da se u jednom kolu odlože tri utakmice po zahtevu klubova zbog iznenadne bolesti igrača, a na osnovu odredbi člana 15. Propozicija za takmičenje u Super ligi Srbije, navodi se na njegovom početku. – rekao je on.

On smatra, da su sva tri kluba, koja su podnela zahtev za odlaganje mečeva, ispunila potrebne kriterijume:

U konkretnom slučaju u 10. kolu odlaganje po istom osnovu zatražila su tri kluba, FK Radnik zbog bolesti 7 igrača, FK Radnički zbog bolesti 12 igrača i FK Crvena Zvezda zbog bolesti 10 igrača. Medicinska komisija FSS je u sva tri konkretna slučaja procenila da su uslovi po pitanju dostavljenih medicinskih izveštaja ispunjeni, na osnovu čega je donela odluku o odlaganju utakmica ovih klubova. – piše u saopštenju.

On je klubovima, uputio apel, da bude, što je manje moguće, odlaganja utakmica:

Tražim od klubova da povedu računa i da koriste svoje igračke kadrove maksimalno, da ne pribegavaju zahtevima za odlaganje, jer podsećam da svi klubovi imaju mogućnost da na A listu licenciraju 30 igrača, dok na dodatnoj B listi, predviđenoj za licenciranje mladih igrača ne postoji ograničenje u broju. Pozivamo sve klubove na poštovanje fer-pleja i međusobnog sportskog odnosa. – zaključuje Pivić.

Dueli koji su odloženi su: Crvena zvezda – Voždovac, Radnik – TSC, i Radnički – Metalac

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE