DEMONSTRACIJA SILE: Oslabljena Zvezda razbila Split

Crvena zvezda – Split 97:61 (22:16, 31:12, 22:13, 22:20)

Košarkaši Crvene zvezde, uspešno su započeli, odbranu titule u ABA ligi. Oni su, na svom parketu, bili ubedljivi protiv hrvatskog Splita. Pitanje pobednika se, tokom čitavog meča, nije dovodilo u pitanje. Crveno beli su, uprkos velikom broju povređenih igrača, pokazali klasu.

Zvezda je bolje počela utakmicu. Nakon pogotka Džonsa, crveno beli prave seriju 5:0, i vode 5:2. Srpski tim, nastavio je da održava prednost u prom kvartalu, iako je značajno oslabljen. Ubrzo je ta prednost, porasla na maksimalnih, plus devet, za crveno bele. Kod protivnika, ističe se Kedžo, koji posle prvog kvartala, ima sedam poena.

Zvezda je, ubedljivije krenula u drugi deo meča. Tada je, poenima Lazarevića uz faul, stekla dvocifrenu prednost. Nju je uvećala, na maksimalnih plus 14. Dobrom igrom, crveno beli su, dodatno uvećali prednost, i sada vode sa 20 razlike. Završili su Crveno beli, efikasno ovu četvrtinu, sa čak 31 postignutim poenom. Na odmor odlaze, sa čak 25 poena prednosti.

Crveno bele predvodi Nikola Ivanović, sa 11 poena, a prati ga, Stefan Lazarević, sa 9 koševa.

Dodala je gas, Crvena zvezda, u trećoj četvrtini. Nakon zakucavanja Kuzmića, povela je sa, ubedljivih 61:28. Crveno beli, imaju bolja napadačka rešenja, i odlično igraju u dobrani. Zato je na semaforu, ovako ubedljiv rezultat. Uprkos praznom hodu u delu treće četvrtine.

Već na početku četvrtog perioda, nastavio je tim iz Beograda, tamo gde je stao. Koristio nerealizovane napade gostiju, i uvećavao vođstvo. Ipak, Zvezda je, malo usporila, u poslednjoj deonici, i dozvolila Splitu da ima vođstvo u tom kvartalu. No, to je nije omelo, da ostvari ubedljivu pobedu, na startu sezone, uprkos izostancima ključnih igrača.

Najefikasniji kod Crveno belih, bio je, Nikola Ivanović sa 20 poena. Dvociferni su bili Lazarević, Hol i Cirbes.

Sa druge strane, najbolji u poraženoj ekipi, bio je Čampara, sa 10 poena.

Već u drugom kolu, Crvenu zvezdu očekuje, derbi sa Budućnošću iz Podgorice.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BUM: Barseloni stigla ponuda od 200 miliona za Jamala!

Zahuktava se letnja transfer pijaca u kojoj će prva zvezda svakako biti Kilijan Mbpae, za kojeg se očekuje da...

POVEZANE OBJAVE