Udruženje klubova: To što radi FIFA je neprihvatljivo

Plan Svetske kuće fudbala (FIFA) da se svetski šampionati održavaju na svake dve godine naišao je na oštre reakcije iz Asocijacije evropskih klubova (ECA), kojoj pripada 234 klubova sa Starog kontinenta.

-Fudbalski klubovi su osnova svega i njihov glas mora da se čuje. U njima se najviše ulaže, u njima se svaraju igrači, njih gledaju navijači i lokalne zajednice. Nas niko ništa nije pitao, FIFA želi da uradi sve na svoju ruku. Jasno je da bi šampionati sveta na dve godine stvorili velike probleme za klubove, stoji u saopštenju.

ECA se pridružila Evropskoj kući fudbala (UEFA), koja se oštro suprotstavila ideji o prvenstvima sveta na dve godine. Isti stav ima i CONMEBOL, južnoamerikčka federacija, dok je uz FIFA stala Azijska federacija.

-FIFA je agresivno krenula u kampanju, bez ikakvih konsultacija sa klubovima. To je neprihvatljivo, a predlog je destruktivan. ECA je protiv ovakve ideje, jer bi najviše bili ugroženi klubovi i klupska takmičenja, stoji u saopštenju ECA.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIVŠI DEFANZIVAC CRVENO-BELIH O DERBIJU: Zvezda igra na Marakani, to su utakmice koje treba da dobije

Fudbaleri Crvene zvezde sutra su domaćini Partizanu u 173. večitom derbiju na otvaranju plej-ofa. Crveno-beli u duel ulaze sa +7...

POVEZANE OBJAVE