FALKO O ZVEZDI: Lepo i korisno iskustvo

Italijanski fudbaler Filipo Falko, od Februara je član Crvene zvezde. Za to vreme, igrač koji je iz Lećea, došao kao veliko pojačanje, nije uspeo da pronađe svoju formu. U tome su ga omele povrede i korona virus. Međutim, on je u intervjuu, za Zvezda TV govorio o životu u Beogradu.

Beograd je zaista prelep. Živim u delu „Beograd na vodi“ i tu sve što mi treba. Ljudi su ovde jako srdačni i topli, kao na jugu Italije odakle sam rodom. Ono što mi najviše nedostaje je more, jer sam bukvalno na obali i rođen. Probuditi se ujutru i gledati u more je neprocenjivo, odmah ti se popravi raspoloženje. Zato sam i uzeo stan blizu reke. – kaže on.

Fudbal je počeo da igra sa četiri godine.

Potrebno je veliko zalaganje, naučiti da se prođu i teški trenuci, a ja sam ih imao baš dosta. Možda ponekad i pomisliš da ostaviš sve i da nećeš uspeti u tome o čemu se uvek sanjao, ali mislim da je mene velika strast i ljubav gurala napred. – pominje Italijan.

Angažman u Crvenoj zvezdi, mu je prvi van otadžbine:

Ovo je lepo i korisno iskustvo. I dalje je teško, pokušavam da se prilagodim na najbolji mogući način. Svakako ću na kraju karijere, kakva god da bude, živeti u Italiji. Nisam mnogo znao o Srbiji, ostao sam zatečen lepotom mesta i predelima. – zaključuje Falko.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SEĆAĆE SE OVE UTAKMICE: Imali +14, loši minuti crno-belih za brejk Olimpijakosa u prepunoj Areni!

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa 74:69 u 32. kolu Evrolige. Imaće za čim da žale pošto su tri...

POVEZANE OBJAVE