Gvardiola nadmudrio Tuhela, Žezus osvojio Stamford bridž! (VIDEO)

Fudbaleri Mančester sitija trijumfovali su una gostovanju u derbiju šestog kola Premijer lige protiv ekipe Čelsija rezultatom 0:1.

Siti je u trećem minutu imao prvu ozbiljniju šansu, ali je Sesar Aspilikueta dobro intervenisao, posle ubacivanja igrača Sitija. Građani su počeli agilnije dok se Čelsi uglavnom branio. Imali su “Plavci” priliku za vođstvo u 15. minutu, ali Lukaku se nije snašao, nakon dodavanja Vernera.

Osim tvrde igre, meč je u prvom delu igre obeležila i povreda članka Risa Džejmsa. Zato je umesto njega ušao Tijago Silva. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Gabrijel Žezus u 41. minutu igre. Međutim lopta je optišla pored gola.

Na odmor se otišlo bez pogodaka. Siti nije uspeo da kruniše inicijativu i posed lopte.

U drugom delu igre gosti su opet imali inicijativu i nakon osam minuta igre u nastavku Siti je stigao do zasluženog vođstva. Kanselo je poslao loptu u šesnaesterac gde se veoma dobro snašao Gabrijel Žezus, koji je šutirao uz levu stativu. Ovaj pogodak bio je ujedno i jedini na meču. Gosti su sačuvali prednost do samog kraja, imali su veći broj udaraca prema golu kao i posed lopte.

Nakon ove pobede, Mančester siti izjednačio se sa Čelsijem po broju bodova, a oba tima imaju 13 nakon šest odigranih kola. Naredni meč u prvenstvu Građani igraju protiv Liverpula, u još jednom derbiju Premijer lige. S druge strane, Čelsi če imati nešto lakši zadatak jer dočekuje ekipu Sautemptona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN LIVERULA JE LJUT: Van Dajk uputio kritike svojim saigračima

Kapiten Liverpula Virdžil van Dajk nije dobro podneo poraz od Evertona 2:0 u zaustaloj utakmici 29. kola Premijer lige. On...

POVEZANE OBJAVE