PARNI VALJAK MELJE: PARTIZAN PREGAZIO SPARTAK

U 11. kolu Superlige Srbije fudbaleri Partizana savladali su ekipu Spartaka u Humskoj sa 5:0. Nova dva gola Rikarda Gomeša i maestralna partija Kvinsija Meniga obelezeili su večerašnji meč. Golove za crno bele postigli su jošTerzić i Holender

Kako je utakmica krenula crno-beli su preuzeli loptu u svoj posed međutim, bez prave prilike. Prvo uzbuđenje ispred gola Spartaka je bilo u 8. minutu kada je Menig je posle kombinacije sa Nathom iz izgledne prilike sa nekih 15-tak metara šutirao, ali je lopta otišla iznad gola. Minut kasnije još jednom pokušava Kvinsi Menig, ovoga puta je bio izblokiran. Napad crno belih je uglavnom bio na strani gde ješpartao Menig.

Nije se dugo čekalo na vođstvo Partizana i na novi gol sjajnog Rikarda Gomeša. Igrao se 14. minut utakmice, Kvinsi Menig je imao dosta prostora na levoj strani, krenuo je ka kaznenom prostoru i potom poslao loptu u sredinu za Rikarda koji rutinski zaobilazi štopera i golmana i i zakucao loptu u praznu mrežu.

Tri minuta kasnije, opet prilika za crno bele. Ovog puta je Terzić gađao sa 10-tak metara,ali popta završava pored desne stative. Prva prilika za goste bila je u 27. minutu. Lepa akcija po desnoj strani i proigravanje Dunđerskog za Nikolu Srećkovića koji je šutirao preko gola iz izgledne situacije.

Dva minuta kasnije Menig je opet bio sjajan u kaznenom prostoru Spartaka, svog čuvara je je predriblao , a onda sa leve strane uputio pas ka Rikardu koji je ovoga puta zakasnio i ova prilika je propala. Partizan je nastavio sa sjajnim napadima,  pokušavali su Menig, Natho i Obradović ali bez uspeha.

U poslednjim trenucima prvog dela usledio još jedan odličan prodor brzonogog Meniga po levoj strani, još jedna njegova dobra lopta u kazneni prostor koju je ovoga puta dočekao Nikola Terzić na drugoj stativi i poslao loptu u mrežu.

Imao je Partizan veliku priliku za gol u 49, minutu. Nikola Terzić se našao u dobroj situaciji, tukao je jako ali golman Spartaka je odbranio. Deset minuta igre u drugom poluvremenu, odbrana Spartaka je bila pod konstantnim napadima Partizana, gol je visio u vazduhu. Pa se tako Menig upisuje u strelce apsolutno zasluženo. Svoju fenomelanu igru Holanđanin je krunisao golom u 61. minutu. Pogodio je rašlje sa 10-tak metara.

Posle gola Meniga, trostruku je napravio Stanojević. Iz igre su izašli Natho, Menig i Terzić, a šansu dobili Jović, Pantić i Holender. Tri minuta kasnije Partizan stiže i do četvrtog pogotka. Jović je proigrao Rikarda, a iskusni golgeter ne propušta situacije jedan na jedan i matira golmana gostiju.

U 81. minutu posle prodora Žikvovića u ubacivanja lopte na peterac Miljković je probao, ali je Dubljanić ponovo spasio Spartak “petarde”.  Do petarde je ipak doslo u 90. minutu kada je Jović šutirao, Dubljanić odbranio, ali je lopta stigla do Holendera koji je zakucao u gol.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pošto je Ragnik odjavio Bajern, tri kandidata u fokusu za klupu Bavaraca

Bajern Minhen će u sledećoj sezoni imati novog trenera, ali upravi kluba ne ide lako da pronađu zamenu za...

POVEZANE OBJAVE