Partizan preživeo Zadar, prva pobeda Obradovića u ABA ligi

Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu na staru ABA lige i nna debiju Željka Obradovića u Zadru 73:78.

Partizan je od rane faze imao prednost koševima Kevina Pantera, ali je zadar držao priključak koševima iz reketa s obzirom da centarska linija crno-belih nije imala rešenje za Lukovića i Vukovića.

Značajniju prednost crno-beli su počeli da prave u drugom periodu kada je Aleksa Avramović pre svega uneo agresivnost u odbrani i crno beli su počeli da dolaze do lakih poena. Prednost je rasla do plus 10, a Zadar sa druge strane uspevao je da održi priključak. Na kraju poluvremena 34:42.

U trećem periodu viđena je slična situacija. Smailagić je vrlo brzo napravio četiri lične greške što je umnogome poremetilo rotaciju na centarskoj poziciji. Mučio se Partizan u napadu. Nije mogao da dođe do lakih poena, i oslanjali su se isključivo na šut. Sa druge strane, Zadar je upravo trojkama držao glavu iznad vode. Jordano je sa dve trojke odbijao napade crno-belih u pokušaju da se odlepe. Na kraju sa čak i pobedili treći period, s obzirom da su na odmor otišli sa 54:60.

Na početku trećeg perioda nastavili su se problemi u igri crno-belih. Domaći su bili puni samopozdanja i agresivnošću su pravili nerešive probleme na skoku, kao i u odbrani. Vrlo brzo je bilo 61:62, i domaći su imali napada za vođstvo, ali posle izgubljene lopte napravili su nesportski faul koji je Partizanu omogućio da povrati ritam.

Ipak, nastavljeno je po starom. Viđena je revija promašaja i grešaka sa obe strane koju je prekinuo Dalas Mur trojkom za 62:67. Ipak, Zadar nije posustajao i dva minuta kasnije bilo je 69:69. Tu opet na scenu stupa Dalas Mur koji ponovo trojkom Partizanu vraća vođstvo.

U tom trenutku ključnu ulogu odigrao je Zek Ledej, koji je pored dva važna poena obezbedio dva vrlo bitna ofanzivna skoka. Ipak, Zadar je imao napad za produžetak međutim Dominik Mavra je bio brzoplet i bio je neprecizan. Na kraju 73:78.

Kod crno-belih najefikasniji je bio Mur sa 14, Panter 14, Trifunović 11, Ledej 10. U Zadru Vuković 16, Jordano 15, Luković 11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRUŠIO FAVORITA: Lajović dobio protivnika u duelu za polufinale

Srpski igrač Dušan Lajović prošao je u četvrtfinale turnira u Barseloni. Nakon trijumfa protiv Alehandra Davidovič Fokine, zna sa kim...

POVEZANE OBJAVE