Rikardo i Benzema najkorisniji igrači na svetu, Ohi predvodi trku za “zlatnu kopačku”

Fenomenalnu sezonu u dresu Partizana ima Rikardo Gomeš.

On i Karim Benzema najkorisniji su fudbaleri u ligama na planeti koje se igraju u ritmu jesen-proleće u sezoni 2021/22, prema statistici “Transfermarkta” njih dvojica dele čelnu poziciju sa po 15 golova i asistencija.

Riikardo Gomeš je na 10 mečeva Linglong Superlige Srbije postigao 12 golova, dodao još tri asistencije. Sa druge strane, Benzema je na sedam mečeva La Lige mrežu tresao osam puta i dodao još sedam asistencija. Slede Majkl Frej iz Antverpena sa 12 gol-asistencija (11 golova, jedna asitencija), koliko imaju Artur Kabral (Bazel, 10+2) i Randal Azofeifa (San Hoze, 2+10).

Kada se pogleda cela dosadašnja sezona 2021/22. i ligaškom učinku doda i internacionalni, Rikardo Gomeš je drugi sa 19 golova i asistencija. Na 17 susreta nanizao je 16 pogodaka (12 SLS i četiri Liga konferencija), uz tri asistencije. Najbolju statistiku po “Transfermarktu” ima Artur Kabral iz Bazela koji je na 14 susreta postigao 18 golova uz šest asistencija, što je zbirno 24.

U trci za “Zlatnu kopačku” Evrope, koja obuhvata i lige koje se igraju kalendarski u 2021. godini, za sada je Rikardo Gomeš na četvrtom mestu sa 18 bodova. Srbija je napredovala na UEFA listi država pa se golovi u Linglong Superligi Srbije imaju koeficijent 1,5. Akvizicija Crvene zvezde koji u klub stiže u januaru, a sada golgeter Moldea i norveške lige Ohi Omoižuanfo je lider sa 31,5 bodova jer je postigao 21 gol uz koeficijent 1,5.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE