Vazura: Prvi smo favoriti za titulu, zadovoljni smo suđenjem ove sezone

Fudbaleri Partizana imaju odličnu sezonu. U prvenstvu su prvi sa dva boda više od Crvene zvezde, dok u Ligi Konferencija idu ka tome da će dočekati proleće u Evropi.

O svemu tome, dugu crno-belih i planovima do kraja sezone je govorio generalni direktor Miloš Vazura.

On je istakao da je jako zadovoljan kako tima Aleksandra Stanojevića izgleda na terenu.

– Dugačka je sezona i ima plej-of bez podele bodova. Jako rano je da se komentariše. Da smo dobili derbi možda bih mogao nešto više da pričam o tome, ali nažalost nismo dali taj drugi gol i bilo je nerešeno. Partizan je u dobroj situaciji, imamo dva boda više, posle dužeg vremena smo na prvom mestu. Igramo dobro, ogromna nam je gol-razlika, nadam se da ćemo da nastavimo u istom ritmu. Dobro je raspoloženje, trener Stanojević i stručni štab su dobro “namestili” ekipu. Nadamo se da ćemo, ako nas posluži zdravlje, da nastavimo ovaj niz pobeda, rekao je Vazura u intervjuu za Maxbet sport.

Takođe, u Evropi su postignuti odlični rezultati.

Imali smo do sada jednu utakmicu, ali smo imali jako težak i nerealan put za ulazak u Ligu konferencije. Od Sočija, koja je ekipa koju je javnost, a ne mi, malo potcenila, pa preko Santa Klare koja je u nedelju igrala 1:1 sa rivalom Crvene zvezde, Bragom. To su klubovi sa ozbiljnim budžetima i ozbiljnim igračima. Izdvajam Soči. Ni manje lošija nije Dunavska Streda. Manje je zvučno ime, ali to je drugoplasirana ekipa u Slovačkoj. Videli smo tamo dobru atmosferu, mnogo je tamo uloženog novca, nov stadion. Jedan od težih puteva, možda jedan od najtežih ikada. Sad je ova grupa lakša, nego što je bio put ulaska u grupu. Imamo kvalitet i očekujemo da se borimo za prvo mesto. I drugo mesto  vodi u februarski baraž, ali hoćemo da se borimo za prvo mesto. Imamo dobar raspored, sledeće dve utakmice igramo kod kuće u kojima idemo na pozitivan rezultat.

Dug je 31 milion evra, ali klub funkcioniše redovno.

– Dugovi postoje, svi klubovi imaju dugove. To je dug s 31. 12 2020. godine, mi smo već 2. januara imali transfer s Mančester sitijem od 6,5 miliona, imali smo posle toga i prodaju Banjaka za 500.000, posle toga smo ostvarili bonus od 500.000 za golove Sadika u Almeriji, to je već 7.500.000 evra. Taj novac od Sadika još nismo dobili, imaćemo ga za više od mesec dana. Imaćemo i bonus od Strahinje Pavlovića kojeg su svi zaboravili. Na svaku njegovu petu odigranu utakmicu Partizan ima 400.000. evra. On je juče odigrao četvrtu… To je novo. Vidim da mediji mnogo spekulišu sa bonusima Sadika. On kad odigra 75 utakmica, a ne 50 kako neki mediji pišu, Partizan će da dobije 500.000. To su realni bonusi, mi ne pravimo bonuse koji su nemogući. Prodaja Sadika iz Almerije doneće ogroman novac. Očekujemo da kad se sve sakupi on bude najskuplji stranac koji je prodat iz naše države. Svoje dugove izmirujemo. Nemamo trenutno nikakvih problema da funkcionišemo. Plate su redovne i verujemo da će tako i da ostane.

Zvezdan Terzić je napomenuo da će se predstavnici “Večitih” sastati na radnom ručku.

– To je drugi sastanak koji smo imali sa predstavnicima Zvezde. Ide u dobrom pravcu, ali na terenu smo i dalje ljuti rivali i tako će i da ostane. Odnosi dva kluba moraju da budu normalni i to je dovoljno.

Na pitanje kako ocenjuje suđenje ove godine, s obzirom da je bilo dosta problema prethodnih godina, Vazura je rekao da je zadovoljan.

Zadovoljni smo, generalno, suđenjem ove sezone. VAR je dosta doprineo regularnosti. Očekujem da iz kola u kolo bude sve bolje, kako se sudije budu usavršavale. Nemamo nikakve zamerke. Pratimo i druge utakmice, vidimo da je u Srbiji regularnost stvarno na visokom nivou.

Generalni direktor crno-belih je istakao da je Partizan u ovom trenutku prvi favorit za titulu.

– U ovom trenutku smo prvi i kandidati smo za titulu. Dobro smo igrali u derbiju i nažalost nismo dali drugi gol. Za sada je sve u našim rukama. Borićemo se da što brže dođemo do tog cilja, odnosno naravimo što veću bodovu razliku. Imamo dosta zgusnut raspored, prošli smo jako težak ciklus. Prebrodili smo Lučane, naše tradicionalno teško gostovanje. Pred nama je sada Flora. Trener Stanojević je dobro postavio ekipu, verujemo mu, ima našu apsolutnu podršku, koliko vidim i apsolutu podršku navijača. Posvećen je svom poslu i daje celog sebe. Ne bi to mogao da nije veliki partizanovac i “grobar”. Imamo sjajnu saradnju i na putu smo ostvarenja dobrih rezultata, završio je Vazura.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato da li Jokići mogu na tribine u Los Anđelesu

Košarkaši Denvera u petak ujutro po srednjoevropskom vremenu gostuju Lejkersima u trećem meču četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige....

POVEZANE OBJAVE